Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

Εικόνες από το σπάνιο φαινόμενο του «κίτρινου» χιονιού - Οι κάτοικοι πόλης της Κίνας ξύπνησαν και είδαν τα πάντα σε χρώμα «τιραμισού»(Βίντεο)

Έκπληξη στους κατοίκους περιοχών της βορειοδυτικής Κίνας όταν σηκώθηκαν από τα κρεβάτια τους και αντίκρισαν τα σπίτια, τα αυτοκίνητα και τους δρόμους να έχουν μία όψη… τιραμισού.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ξένα ΜΜΕ, το «κίτρινο» χιόνι που είχε καλύψει τα πάντα ήταν ένα μείγμα νερού, άμμου και σκόνης καθώς αέριες μάζες μετέφεραν αυτά τα στοιχεία από αμμόλοφους και ερήμους στα νότια της χώρας.

«Από την περασμένη Παρασκευή, πολλά μέρη στην περιοχή Xinjiang έχουν πληγεί από ισχυρούς ανέμους έντασης από 7 μποφόρ και πάνω», ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο τον He Qing, διευθυντή της μετεωρολογικής υπηρεσίας.



«Οι ισχυροί άνεμοι έφεραν άμμο από τα νότια, ενώ εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών, έπεσε σκόνη μαζί με χιόνι» πρόσθεσε.
Στην ερώτηση όμως «πώς αποκτά αυτή την όψη "τιραμισού"» αποκρίθηκε ότι «οφείλεται στη διαφορά χρόνου. Στο αρχικό στάδιο, ήταν χιόνι που έπεφτε. Αλλά στη συνέχεια, ήταν κυρίως σκόνη, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει αυτό το στρώμα».

ΠΗΓΗ newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου