Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

Απίστευτες δηλώσεις Τραμπ: Οι πιλότοι μας είναι καλύτεροι ακόμα και απο τον… Τομ Κρουζ(Βίντεο)

Την ώρα που το Κονγκρέσο ψήφιζε για την καθαίρεση του, ο πρόεδρος Τραμπ βρήκε την ευκαιρία να «τιμήσει» το στράτευμα λέγοντας πως οι Αμερικανοί πιλότοι των F-35 είναι «πιο όμορφοι και γυμνασμένοι ακόμα και από τον Τομ Κρουζ»!
Σε ομιλία του ο αμερικανός πρόεδρος, σε μία προσπάθεια να εξηγήσει τις τρομερές δυνατότητες του stealth μαχητικού F-35, παρομοίασε του αμερικανούς πιλότους με τον Τομ Κρούζ, λέγοντας μάλιστα πως τους «ρώτησα γιατί είναι εκεί και όχι στο Χόλιγουντ».

Οι δηλώσεις του προέδρου έχουν σηκώσει κύμα αντιδράσεων καθώς πολλοί βρήκαν το σχόλιο του προσβλητικό.
Δείτε το συγκεκριμένο απόσπασμα από την ομιλία

Οι πιλότοι «σταρ»

To αμερικανικό μαχητικό πέμπτης γενιάς F-35, γίνεται συχνά πρωτοσέλιδο σε μεγάλο βαθμό για την τεχνική του πρόοδο, τα οπλικά του συστήματα, τα ραντάρ, αλλά και για τις σκληρές κριτικές που δέχεται για το κόστος και τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει.
Όμως αυτά τα κείμενα ξεχνάνε ένα πολύ βασικό στοιχείο του κόστους των F-35, το ανθρώπινο κεφάλαιο που έχει δαπανηθεί για αυτά, όπως τα εξαντλητικά χρόνια σπουδών και κατάρτισης που απαιτούνται μέχρι να φτάσει ένας πιλότος στην στιγμή της πρώτης απογείωσης.
Σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις του διοικητή της μοίρας εκπαίδευσης της USAF, το αρχικό πρόγραμμα εκπαίδευσης των F-35, δίνει στην αρχή μεγάλη έμφαση στα μαθήματα, που αποτελείται από θεωρία και πτήσεις σε προσομοιωτές. Καθώς οι εκπαιδευόμενοι προχωρούν, αποκτούν όλο και περισσότερη πρακτική εμπειρία στην πλοήγηση του F-35 μέσα από μια όλο και πιο δύσκολη σειρά δράσεων.
«Κάθε φοιτητής πέταξε τουλάχιστον 48 αποστολές συνολικού χρόνου 77 ωρών», δήλωσε ο Αντισμήναρχος Rhett Hierlmeier, διοικητής της 61ης Μοίρας.
Οι αποστολές αυτές περιλαμβάνουν βασικά μαθήματα, όπως η απογείωση και η προσγείωση, την ρίψη βομβών, αλλά και τους εναέριους ανεφοδιασμούς μέρα και νύχτα.
Παρά τις πρόσφατες, συχνά αρκετά σοβαρές επικρίσεις που δέχεται το F-35 από τους αναλυτές και τους ειδικούς, οι πρώτοι πιλότοι έπλεξαν το εγκώμιο του stealth μαχητικού.
«Είναι απίστευτη εμπειρία να πετάς με αυτό. Είναι εξαιρετικά γρήγορο, υπερβολικά ισχυρό, απλά μια απόλυτα απίστευτη εμπειρία».
Πηγή: Military Times
ΠΗΓΗ onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου