Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

«Αντε γεια» στην ΕΕ με ειρωνείες από Φάρατζ -Κουνούσε επιδεικτικά σημαίες της Βρετανίας - ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ (Βίντεο)

«Ξέφυγε» ο Νάιτζελ Φάρατζ κατά την τελευταία του ομιλία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μετά την οριστική επικύρωση του Brexit.

Ο επικεφαλής του Κόμματος του Brexit (Brexit Party) μίλησε χθες για τελευταία φορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και επέλεξε να ανεβάσει τους τόνους. Αφού εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην ΕΕ και αφού «υποσχέθηκε» ότι «η Μεγάλη Βρετανία δεν θα γυρίσει ποτέ πίσω», ανέφερε: «Ξέρω ότι θα σας λείψουμε. Ξέρω ότι θέλετε να "ακυρώσετε" τις εθνικές σημαίες μας, αλλά τώρα εμείς θα σας πούμε "αντίο" και θα περιμένουμε
στο μέλλον να συνεργαστούμε μαζί σας». Και αμέσως μετά, ο Νάιτζελ Φάρατζ και οι υπόλοιποι ευρωβουλευτές του Κόμματος του Brexit άρχισαν να κουνάνε επιδεικτικά σημαίες της Μεγάλης Βρετανίας, μέσα σε γέλια και σαφώς με ειρωνικό ύφος.
«Κατεβάστε τις σημαίες, κ. Φάρατζ, φεύγετε»

Η προεδρεύουσα εκείνη τη στιγμή αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Mairead McGuinness, έκλεισε αμέσως το μικρόφωνο του Φάρατζ, λέγοντας στους ευρωβουλευτές «κατεβάστε τις σημαίες σας, φεύγετε». Kαι για να εξηγήσει την κίνησή της, είπε: «Αν παραβιάζετε τους κανόνες, μπορεί κάποιος να σας "κόψει". Παρακαλώ κατεβάστε τις σημαίες, κ. Φάρατζ. Παρακαλώ, κάντε ησυχία».

Τότε οι ευρωβουλευτές του Κόμματος του Brexit άρχισαν να χειροκροτούν και να φωνάζουν, με τον Φάρατζ να ακούγεται να λέει, απευθυνόμενος στην προεδρεύουσα: «Αυτό ήταν. Τελείωσαν όλα». Τότε οι ευρωβουλευτές του όρθιοι άρχισαν να τον χειροκροτούν, κάτι που προκάλεσε νέα παρέμβαση της McGuinness: «Παρακαλώ καθίστε, επιστρέψτε στις θέσεις σας. Κατεβάστε τις σημαίες σας, φεύγετε. Και πάρτε τες μαζί αν φεύγετε τώρα. Γεια σας».

Η θυελλώδης σύγκρουση σημειώθηκε ενώ το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επικύρωσε με συντριπτική πλειοψηφία τη Συνθήκη Αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ και αποχαιρέτησε, σε φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα, τους Βρετανούς ευρωβουλευτές.

Δείτε το βίντεο με το τελευταίο «σόου» του Φάρατζ στο Ευρωκοινοβούλιο:



Μετά, δε, την αποχώρησή του από την αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου, ο Νάιτζελ Φάρατζ γλέντησε το Brexit με ένα ποτήρι μπύρα:

ΠΗΓΗ iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου