Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

Θέλετε ειλικρινά να δούμε τη έγινε στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ; Ιδού λοιπόν

Η Λευκωσία και η Αθήνα δεν δικαιούνται να πανηγυρίζουν για τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής των ηγετών των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν έπαιξαν, όπως ας πούμε οι αυταρχικοί ηγέτες της Πολωνίας και της Ουγγαρίας, και αναμενόμενο ήταν να χάσουν. Ειδικά ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο οποίος πριν ακόμα φύγει από την Κύπρο ήταν αποφασισμένος να μην συγκρουστεί, άσχετα αν έκανε 1-2 αγωνιώδεις προσπάθειες στη διάρκεια του δείπνου, όπως διαρρέει το περιβάλλον του.

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ: Hellas Journal

Από τη στιγμή που …ξέχασε το βέτο στο Προεδρικό Μέγαρο, δεν είχε καμία τύχη η όποια προσπάθεια του. Δεν είχε και τασάκι μαζί του να ρίξει στους Ευρωπαίους εταίρους του…

Ο Νίκος Αναστασιάδης έπεσε στην παγίδα των Ηνωμένων Εθνών αποδεχόμενος την Πενταμερή για το Κυπριακό.

Και από τη στιγμή που την αποδέχθηκε γνώριζε ότι εάν απαιτούσε πραγματικές κυρώσεις εναντίον της κατοχικής δύναμης, θα τον κατηγορούσαν ότι τινάζει την πρωτοβουλία του άβουλου Αντόνιο Γκουτέρες στον αέρα.

Από την άλλη, έχουν ανέβουν στην πλάτη του οι γνωστοί «πρόθυμοι» του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) και του ΑΚΕΛ, που του «ζαλίζουν» τον …έρωτα και οι οποίοι έχουν καταστεί πλέον αδιάντροποι. Όμως, για να μην βρίσκει δικαιολογίες, η ήττα στις Βρυξέλλες είναι δική του. Αυτός παίρνει τις αποφάσεις.

Άλλωστε είναι γνωστό ότι δεν ακούει κανένα και κάνει πάντα του κεφαλιού του. Αλλά το βράδυ της Πέμπτης, στις Βρυξέλλες, έχασαν η Κύπρος και η Ελλάδα, μέλη της Ε.Ε. και κέρδισε η Τουρκία, που δεν είναι μέλος. Φανταστείτε τι θα συμβαίνει αν τρελαθούν εντελώς οι Ευρωπαίοι και την αποδεχθούν στους κόλπους της Ε.Ε. Θα τους πάρει και τα παντελόνια ο Ερντογάν.

Δικαιολογημένα, πανηγύριζε την Παρασκευή η ισλαμο-εθνικιστική εφημερίδα Γενί Σαφάκ, που υποστηρίζει αναφανδόν τον Ταγίπ Ερντογάν. Έφυγε με άδεια χέρια η Ελλάδα, έγραψε. Και πανηγύριζε. Διότι η Αθήνα την πάτησε και αυτή, όπως η Λευκωσία. Έχασαν. Ηττήθηκαν. Η Γερμανία, άδειασε κυριολεκτικά δύο συμμαχικές της κυβερνήσεις και υποστήριξε τους ισλαμιστές της Άγκυρας. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου