Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021

Η Βουλγαρία δεν θα επιτρέψει την ρητορική του μίσους των Σκοπίων

Η Αντιπρόεδρος της Δημοκρατίας Ιλιάνα Γιότοβα υπεραμύνθηκε της αλλαγής στο μοντέλο διακυβέρνησης, ώστε οι όλοι οι Βούλγαροι, ανεξαρτήτως του αν ζουν στην Βουλγαρία ή στο εξωτερικό, σε κάποιο κοντινό ή απομακρυσμένο κράτος, να αναγνωρίζουν την θέλησή τους στην κυβέρνηση της πατρίδας τους. Αυτά τόνισε η Αντιπρόεδρος της Δημοκρατίας στην έκθεση-απολογισμό πεπραγμένων για το τέταρτο έτος της θητείας της.

«Εμείς, οι Βούλγαροι, πρέπει να βρούμε τη θέση μας σε έναν νέο, αλλαγμένο και αβέβαιο κόσμο.

Για να είμαστε έτοιμοι για αυτόν, πρέπει πρώτα να αλλάξουμε τη χώρα μας! Αυτό βροντοφώναξαν οι Βούλγαροι πολίτες στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκαν στην Βουλγαρία και σε όλο τον κόσμο, αυτό φαίνεται από τα e-mail εκείνων που βρίσκονται στο εξωτερικό», τόνισε η ΑτΔ.

«Πρέπει να είναι σαφές στους ευρωπαίους εταίρους μας ότι δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την προπαγάνδα και τη ρητορική μίσους να είναι τρόπος έκφρασης προς ένα κράτος-μέλος της ΕΕ. Δεν θα συμβιβαστούμε με οποιεσδήποτε απόπειρες αυτονομιστικών διαθέσεων, οι οποίες δημιουργούν εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών εδώ και δεκαετίες “, δήλωσε η Αντιπρόεδρος της Δημοκρατίας Ιλιάνα Γιότοβα αναφερόμενη στις διαφορές της Βουλγαρίας με τα Σκόπια.

ΠΗΓΗ thracenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου