Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

Με το χρήμα της διαφθοράς, η Κύπρος θα είχε τόσο Ναυτικό όσο και Αεροπορία…

Η πρόσκληση του Εμμανουέλ Μακρόν για τη συμμετοχή του πρωθυπουργού της Ελλάδας και του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, στη σύνοδο κορυφής για τη Λιβύη, αποτελεί ιστορική εξέλιξη, μετά και την απόφαση του Ταγίπ Ερντογάν να αποστείλει ένα εκ των υφυπουργών του στο Παρίσι.

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ: Hellas Journal

Φώναξε, απείλησε, δήλωσε ότι δεν θα λάβει μέρος η Τουρκία εκτός αν ακυρωθούν οι προσκλήσεις προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Νίκο Αναστασιάδη. Αλλά, στο τέλος υπέκυψε. Δεν πήγε ο ίδιος, ούτε έστειλε τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Η Τουρκία εκπροσωπήθηκε από τον υφυπουργό Εξωτερικών Sedat Onal.

Ο «φτωχός» Onal αναγκάστηκε να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με ηγέτες που ο Ερντογάν χαρακτηρίζει εχθρούς ή δεν τους αναγνωρίζει όπως τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όμως ο κ. Αναστασιάδης ήταν εκεί και αναγνωρίζεται απ’ όλες τις χώρες-μέλη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Ακόμα και από χώρες όπως το Αζερμπαϊτζάν και το Πακιστάν, που ηθελημένα έγιναν τσιράκια του παρανοϊκού αυταρχικού προέδρου της Τουρκίας.

Το έχουμε αναφέρει πολλές φορές. Η Κυπριακή Δημοκρατία πολεμήθηκε από την ελληνική χούντα, η οποία προσπάθησε να την διαλύσει. Στη συνέχεια ανέλαβε να ολοκληρώσει το «έργο» η κατοχική Τουρκία. Ήταν σχέδιο και αποδεικνύεται και από το εξαιρετικό νέο βιβλίο του Αλέξη Παπαχελά, του επιτυχημένου διευθυντή της εφημερίδας Καθημερινή των Αθηνών. Όμως η Κυπριακή Δημοκρατία έμεινε όρθια και συνεχίζει να αντιστέκεται.

Μπορεί και ο σημερινός Πρόεδρος να συντάχθηκε με το φιλοτουρκικό σχέδιο Ανάν, αλλά όταν ο λαός τον ψήφισε και τον ανέδειξε Πρόεδρο, βρήκε ξανά τα λογικά του. Αυτοί που τον κατηγορούν τώρα, όλοι πρώην έμμισθοι συνεργάτες του, που τους ακριβοπλήρωσε, νόμιζαν πως θα έτρεχε να υπέγραφε τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.  

                ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ defence-point 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου