Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Αυστραλία: Το Κοινοβούλιο ζήτησε ομόφωνα την αναγνώριση των Γενοκτονιών Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων

(φωτ.: EPA / Lukas Coch)
Πρόκειται για μια σημαντική επιτυχία της πρωτοβουλίας Joint Justice Initiative που σχηματίστηκε τον Φεβρουάριο του 2020

«Εντολή» στην κυβέρνηση Μόρισον ώστε να αναγνωρίσει την τριάδα των γενοκτονιών που διαπράχθηκαν από τους Νέοτουρκους στις αρχές του 20ού αιώνα, έδωσε η Βουλή των Αντιπροσώπων της Αυστραλίας. 

Για πρώτη φορά το θέμα συζητήθηκε σε ομοσπονδιακό επίπεδο, με τους βουλευτές απ’ όλες τις πτέρυγες να συμφωνούν ότι πρέπει να υπάρξει αναγνώριση των εγκλημάτων που έγιναν σε βάρος των Αρμενίων, των Ελλήνων και των Ασσυρίων.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Αυστραλίας τονίζεται ότι πλέον υπάρχει μεγάλη πίεση στην κυβέρνηση. Πρόκειται για μια σημαντική επιτυχία της πρωτοβουλίας Joint Justice Initiative που σχηματίστηκε τον Φεβρουάριο του 2020 από εκπροσώπους των τριών κοινοτήτων.

Το ψήφισμα κατέθεσε στη Βουλή των Αντιπροσώπων ο Τρεντ Ζίμερμαν και το υποστήριξαν και οι υπόλοιποι πέντε βουλευτές που πήραν το λόγο, οι τρεις της αντιπολίτευσης.

«Η ομόφωνη υιοθέτηση του ψηφίσματος απορρίπτει την τουρκική παρέμβαση στην εξωτερική πολιτική της Αυστραλίας, και καλεί τον πρωθυπουργό της χώρας και την κυβέρνησή μας να σταθούν στο πλευρό των εκλεγμένων εκπροσώπων του λαού και να πουν τα πράγματα με το όνομά τους: ήταν γενοκτονία», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Αυστραλίας, Χαΐκ Καϊσεριάν.

ΠΗΓΗ pontosnews

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου