Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021

Το ΠΝ συζητά με τους Αμερικάνους ΜΟΝΟ για τις ΜΕΚΟ, όχι για MMSC

Μία “παράλειψη” του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, να ενημερώσει ότι η Ελλάδα δεν ενδιαφέρεται πλέον για τις αμερικανικές φρεγάτες, προκάλεσε ένα πανικό την Παρασκευή, στις 11 το βράδυ ώρα Ελλάδος. Και αυτό, επειδή το αρμόδιο τμήμα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ -ως όφειλε- ενημέρωσε την Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, της οποίας προεδρεύει ο κ. Ρόμπερτ Μενέντεζ, για το ενδιαφέρον της χώρας μας για μία πιθανή πώληση των φρεγατών MMSC και τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών MEKO.

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΜΙΧAΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL

Για το θέμα αυτό, έχει αναφερθεί ο δημοσιογράφος και αναλυτής Μιχάλης Ιγνατίου κατά την παρουσία του στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού OPEN με την Πόπη Τσαπανίδου. Ο δημοσιογράφος σημείωσε τα εξής, αναφερόμενος στο θέμα που δημιουργήθηκε με την ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου των Εξωτερικών: Αμέσως μετά την ανακοίνωση έγιναν τηλεφωνήματα για να διευκρινιστεί η “περίεργη υπόθεση”, καθώς ουδείς από τις διπλωματικές και τις στρατιωτικές αρχές γνώριζε το παραμικρό.

Αργά πλέον το βράδυ και αφού μερικοί φίλοι της Ελλάδας στο Κογκρέσο έμειναν με την εντύπωση ότι η Αθήνα άλλαξε γνώμη και θα αγοράσει τις αμερικανικές φρεγάτες, διευκρινίστηκε το εξής: Ότι η Ελλάδα συνεχίζει να ενδιαφέρεται ΜΟΝΟ για τον εκσυγχρονισμό των τεσσάρων ΜΕΚΟ του πολεμικού ναυτικού. Διευκρινίστηκε επίσης ότι δεν αλλάζει η απόφαση της Αθήνας για την αγορά των γαλλικών φρεγατών, κάτι που ξεκαθάρισε και ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

                                    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου