Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Λισικάνσκ: Εκκενώνεται το τελευταίο οχυρό του Λουγκάνσκ - Έτοιμοί να μπουν οι Ρώσοι

 

Οι άμαχοι στο Λισικάνσκ καλούνται να απομακρυνθούν καθώς οι ρωσικές δυνάμεις πλησιάζουν.

Οι άμαχοι στο Λισικάνσκ κλήθηκαν να φύγουν αμέσως, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις κερδίζουν έδαφος στην τελευταία εναπομείνασα πόλη που κατέχει η Ουκρανία στην ανατολική περιοχή Λουγκάνσκ.

«Λόγω της πραγματικής απειλής για τη ζωή και την υγεία, καλούμε για άμεση εκκένωση. Η κατάσταση στην πόλη είναι πολύ δύσκολη», δήλωσε στο Telegram ο Σέρχι Χέιντεϊ, επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης του Λουγκάνσκ.

Σύμφωνα με το CNN, υποσχέθηκε στους πολίτες ότι θα τους φροντίζουν σε άλλες πόλεις της Ουκρανίας.

Βίντεο από το Λισικάνσκ υποδηλώνουν ότι ορισμένοι πολίτες διστάζουν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ανεξάρτητα από το ποιος ελέγχει την πόλη.

Υπάρχουν περίπου 10.000 έως 15.000 άνθρωποι ακόμα στο Λισικάνσκ, με μόνο περίπου 50 άτομα να φεύγουν κάθε μέρα, σύμφωνα με τον Shybiko Valerii, επικεφαλής της ουκρανικής στρατιωτικής διοίκησης Λισικάνσκ.

Δυνάμεις της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ (LPR), η οποία μάχεται στο πλευρό του ρωσικού στρατού, δήλωσαν τη Δευτέρα ότι αναπτύσσουν «μια επιτυχημένη επίθεση στην περιοχή του Λισικάνσκ με την πυρά της υποστήριξης του ρωσικού στρατού».

«Ο εχθρός υπέστη μεγάλες απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και τεθωρακισμένα οχήματα», ανέφεραν στο κανάλι τους στο Telegram.

«Η λαϊκή πολιτοφυλακή συνεχίζει να απελευθερώνει εδάφη που έχει καταλάβει το Κίεβο», πρόσθεσε το LPR, υποστηρίζοντας ότι το χωριό Μπορίβσκε, σε απόσταση 5 χιλιομέτρων (3 μίλια) από το Λισικάνσκ, βρίσκεται τώρα υπό τον έλεγχό του.

Αξιωματικοί της πολιτοφυλακής του LPR ισχυρίστηκαν ότι έκοψαν δύο διαδρομές εκκένωσης για τα ουκρανικά στρατεύματα από το Λισικάνσκ, σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων της Ρωσίας RIA-Novosti.

Υπήρξαν σφοδρές μάχες νοτιοδυτικά του Λισικάνσκ γύρω από τη Vovchoyarivka, κοντά στον κύριο αυτοκινητόδρομο που οδηγεί δυτικά, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις στοχεύουν να ολοκληρώσουν την περικύκλωση της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου