Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

HIMARS: «Στάχτη» έγιναν ρωσικά οχήματα και στόχοι στο Ντονμπάς – Πλάνα από τις επιθέσεις [ivds]

 

Οι πολλαπλοί εκτοξευτές ρουκετών τύπου HIMARS που έδωσαν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία φαίνεται πως αποδεικνύουν ήδη την αξία τους στο πεδίο επιχειρήσεων με τον πιο εμφανή και έμπρακτο τρόπο, καταστρέφοντας σημαντικές θέσεις των ρωσικών στρατευμάτων στην περιοχή Ιζιούμ, με τα πλάνα να είναι αποκαλυπτικά.

Ειδικότερα, πληροφορίες και εικόνες που δημοσίευσαν οι ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις από την χρήση των HIMARS δείχνουν την καταστροφή ρωσικών στόχων, ενώ το Κίεβο ανακοίνωσε επίσης ότι σκοτώθηκαν περίπου 40 Ρώσοι στρατιώτες, δίχως όμως αυτό να επιβεβαιώνεται από ανεξάρτητη πηγή. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, χτυπήθηκαν οχήματα, προσωπικό και το κέντρο διοίκησης της 20ης Στρατιάς, το οποίο ανήκει στην Δυτική Στρατιωτική Περιφέρεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Παρά το γεγονός ότι η ρωσική πλευρά παραδέχθηκε τα πλήγματα από συστήματα HIMARS, εντούτοις δήλωσαν ότι επρόκειτο για νοσοκομείο και όχι προκεχωρημένο κέντρο διοίκησης, όμως οι εικόνες δείχνουν το αντίθετο. Ειδικότερα, αναλυτές τόνισαν την παρουσία κατεστραμμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικούτεθωρακισμένων οχημάτων μάχης και άλλων στρατιωτικών μέσων που διαψεύδουν τους ισχυρισμούς των Ρώσων.

Δείτε σχετικά:

 Φωτογραφία Reuters

ΠΗΓΗ https://www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου