Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Εξελίξεις με τα Eurofighter Typhoon-Πάει Τουρκία ο Βρετανός Υπουργός Άμυνας! – Babak Taghvaee: ”Η Άγκυρα φοβάται τα ελληνικά Rafale”

 Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

H Τουρκία εξετάζει εναλλακτικό σχέδιο για την περίπτωση που δεν μπορέσει να αγοράσει τα F-16 από τις ΗΠΑ και φέρεται να έχει βάλει στο «στόχαστρο» τα Eurofighter, σε περίπτωση που δεν φέρουν καρπούς οι πιέσεις που πρόκειται να ασκήσει.

Συγκεκριμένα, δημοσίευμα του middleeasteye.net αναφέρει ότι ο διοικητής της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας στρατηγός Χασάν Κιουτσούκακγιουζ για τον παραπάνω λόγο επισκέφθηκε το Ηνωμένο Βασίλειο και μίλησε με τον διοικητή Σερ Μάικ Γουίνγκστον.

«Τα Typhoon είναι πολύ καλά… Θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια προσωρινή εναλλακτική επιλογή έως ότου πάρουμε στα χέρια μας τα εγχώριας παραγωγής πέμπτης γενιάς TF-X, εάν φυσικά δεν μπορέσουμε να πάρουμε τα F-16», σημειώνει τουρκική πηγή στο MiddleEastEye.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον Babak Taghvaee, ”το Ηνωμένο Βασίλειο είναι επί του παρόντος ο βασικός στρατιωτικός υποστηρικτής της Τουρκίας και του δικτάτορα Ερντογάν . Καθώς οι ΗΠΑ αρνούνται να πουλήσουν αεροσκάφη F-16V Viper στην Τουρκία, ο Μπόρις Τζόνσον πρότεινε στον Ερντογάν, το Eurofighter Typhoon ως αντικατάσταση, προκειμένου να αντιμετωπίσει το Dassault Rafales της Ελλάδας.”

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας πάει Τουρκία

Και όλα αυτά, την στιγμή που ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας επισκέπτεται αύριο την Τουρκία

Ο Γουάλας θα πάει στην Άγκυρα μετά από πρόσκληση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών αναμένεται να συζητηθεί η διμερής και περιφερειακή αμυντική ασφάλεια και η συνεργασία στην αμυντική βιομηχανία. 

ΠΗΓΗ directus

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου