Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022

Politico: Νέες έφοδοι στο Στρασβούργο

Νέα έφοδος πραγματοποιήθηκε σήμερα στα κεντρικά γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στο πλαίσιο της έρευνας για το σκάνδαλο διαφθοράς, γνωστό πλέον ως Qatargate.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Politico, το γραφείο της Mychelle Rieu, μιας αξιωματούχου που εργάζεται στην υποεπιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα, σφραγίστηκε από τους άνδρες της ομοσπονδιακής αστυνομίας

Οι Αρχές απέσπασαν υπολογιστές από τα γραφεία της επιτροπής ο ρόλος της οποίας είναι να εξασφαλίζει την προσοχή σε συγκεκριμένες καταστάσεις που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα. 

Σχοινάς: Ανάγκη για περισσότερη διαφάνεια 

Την ίδια ώρα  ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, επιτέθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο την Τρίτη, κατηγορώντας τα για την έλλειψη κανόνων διαφάνειας της ΕΕ.

«Η Επιτροπή έχει προτείνει ένα υποχρεωτικό μητρώο διαφάνειας για όλα τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, ήδη από το 2016», δήλωσε ο Σχινάς σε συνέντευξη Τύπου.

«Χρειάστηκαν πέντε χρόνια για να το συμφωνήσουν το Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο», συνέχισε.

Ο Σχινάς είπε ότι η Επιτροπή θα προτείνει τη δημιουργία ενός «οργάνου δεοντολογίας της ΕΕ για όλα τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα» μια ημέρα αφότου η πρόεδρος της Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.έκανε παρόμοια ανακοίνωση.

«Πρέπει να έχει δόντια, και θα περίμενα ότι αυτή τη φορά, δεν θα χρειαστούν πέντε χρόνια για να τεθεί σε εφαρμογή», ​​είπε ο Σχινάς, προσθέτοντας: «Τώρα είναι η ώρα για μεταρρυθμίσεις»

 
ΠΗΓΗ liberal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου