Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022

Spiegel: Συγγνώμη για τη «νεκρή Μαρία» στον Έβρο

 

Συγγνώμη και ολική αναδίπλωση έκανε το Spiegel, το οποίο είχε κάνει μεγάλο θέμα την «νεκρή Μαρία» που υποτίθεται ότι πέθανε σε νησίδα του Έβρου εντός της ελληνικής επικράτειας. Το γερμανικό περιοδικό αναγνωρίζει το λάθος του και αποσύρει οριστικά τα άρθρα για τη «νεκρή Μαρία».

Συγγνώμη για την περίπτωση της «5χρονης Μαρίας» η οποία σύμφωνα με το Spiegel, έχασε τη ζωή της σε νησίδα του Εβρού, ζητά το γερμανικό περιοδικό, δημοσιεύοντας ένα εκτενές ρεπορτάζ στο οποίο δίνει λεπτομέρειες σχετικά με την υπόθεση και τα συμπέρασμα που προέκυψαν μετά από εκτενή έρευνα.

«Δεν πρόκειται να αναρτήσουμε ξανά στην ιστοσελίδα τα προηγούμενα δημοσιεύματα για την υπόθεση της Μαρίας – ούτε σε επεξεργασμένη μορφή. Θα έπρεπε να διορθωθούν πάρα πολλά για να γίνει αυτό. Αντ’ αυτού δημοσιεύουμε εδώ τα αποτελέσματα της εις βάθος έρευνάς μας», σημειώνει χαρακτηριστικά στο δημοσίευμά του το Spiegel.

«Εξαιτίας της κατάστασης των πηγών, το Spiegel θα έπρεπε να είχε διατυπώσει σαφώς πιο προσεκτικά τις αναφορές για το σημείο όπου βρίσκονταν οι πρόσφυγες και κυρίως για τον θάνατο του κοριτσιού. Ακόμα και αν απουσιάζει μια οριστική απόδειξη, υπάρχουν ενδείξεις ότι κάποιοι εκ των προσφύγων θα μπορούσαν να έχουν επινοήσει τον θάνατο του παιδιού μέσα στην απόγνωσή τους. Πιθανόν να σκέφτηκαν ότι έτσι τελικά θα σώζονταν», αναφέρει το περιοδικό, μεταξύ άλλων, στα συμπεράσματά του.

«Ακόμα και το Spiegel ζητά σήμερα συγγνώμη για τα όσα έγραφε τον Αύγουστο σχετικά με τη νησίδα του Έβρου και τον δήθεν θάνατο του 5χρονου κοριτσιού. Είχε, άλλωστε, πράξει το ίδιο και η εμπλεκόμενη ΜΚΟ. Δυστυχώς, η Αξιωματική Αντιπολίτευση συνεχίζει να κρύβεται», σχολίασε στο Twitter ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Τάκης Θεοδωρικάκος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου