Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

Κατερίνη: Επιστροφή του Πόντιου Ακρίτα στην αρχική του θέση - Οι ποντιακοί σύλλογοι της Πιερίας ευχαριστούν τον δήμαρχο Κώστα Κουκοδήμο

Ένα «ευχαριστώ» στον δήμαρχο Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμο εκφράζουν οι ποντιακοί σύλλογοι του νομού Πιερίας, διότι την Τρίτη μπήκε στην αρχική του θέση το άγαλμα του Πόντιου Ακρίτα, προς την οδό 19η Μαΐου. Πριν από χρόνια είχε αποφασιστεί η αλλαγή προσανατολισμού, κάτι που δεν έβρισκε σύμφωνους τους Πόντιους της πόλης.

«Νιώθουμε ικανοποίηση που το αίτημά μας έγινε δεκτό από τον δήμαρχο» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε.

Εκπρόσωποι των ποντιακών συλλόγων Πιερίας συναντήθηκαν με τον Κώστα Κουκοδήμο στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου. Σε εκείνο το ραντεβού δόθηκε η διαβεβαίωση ότι θα αποπερατωθεί το Μνημείο Γενοκτονίας στην ομώνυμη πλατεία, ενώ έγινε αποδεκτή και η πρόταση για την τοποθέτηση προτομής του Έισα Κεντ Τζένινγκς, του Αμερικανού πάστορα που έσωσε πάνω από 1 εκατ. ψυχές σε Σμύρνη και Πόντο.

Την αλλαγή θέση του αγάλματος του Πόντιου Ακρίτα «επέβλεψαν» η πρόεδρος της Ποντιακής Θεατρικής Σκηνής Πιερίας Άρτεμις Βαρυτιμίδου και το μέλος του ΔΣ Σοφία Τοπαλίδου, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης Αλέκος Φυσσέας, και εκ μέρους της Ένωσης Ποντίων Πιερίας ο πρόεδρος Κώστας Παπουτσίδης και το μέλος του ΔΣ Μίμης Συμεωνίδης.

 

ΠΗΓΗ pontosnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου