Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

Επειδή δεν ηννόει ουδέν των λεγομένων…

Άννα Παναγιωταρέα

Aξιόπιστη πηγή μάς έλεγε ότι οι περί τον Κασσελάκη -λιγότεροι οι νεοπροεδρικοί και περισσότεροι οι παλαιοπροεδρικοί- έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα: Οι μεν του συνιστούν να μένει ως Βούδας απαθής, γιατί αν αρχίσει με διαγραφές, οι οπαδοί, αντί να ασχολούνται μαζί του –ήτοι να χαζεύουν το σορτσάκι στις αριστοκρατικές Σπέτσες, γαλότσες και φτυάρι στον λασπωμένο Βόλο-, θα οδηγήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε εσωστρέφεια.

Ηρεμήστε παιδιά: Στον Μαραθώνιο, αφιέρωσε είκοσι πέντε λεπτά και τρία στο φτυάρισμα, όσο δηλαδή χρειάστηκε ο προσωπικός του κάμεραμαν για το υλικό των social, τρέφοντας την περιέργεια του κόσμου: «Πού το πάει, καλέ, αυτός». Αν πάθει υπερκόπωση, θα είναι ή από βαράκια ή από γυμναστική. Πολιτική δεν κατανοεί. Θυμάστε τον Τσίπρα -πρωθυπουργός ων- στη συνέντευξη με τον Κλίντον; Τον ρώτησε ο Κλίντον για τις επενδύσεις στην Καβάλα κι επειδή εκείνος δεν ηννόει ουδέν των λεγομένων, ξελιγώθηκε στα γέλια… (κι ημείς ωσαύτως έως δακρύων!).

Οι νεοπροεδρικοί συνιστούν να δείξει πυγμή, διαγράφοντας όποιον του ασκήσει αρνητική κριτική για όσα «άψητα» δηλώνει -κορυφαίο το «κρατίδιον»- ή κάνει πλάκα με «τις επιδόσεις του», για να μαζευτούν οι υπόλοιποι. Μα, θα μείνουν… υπόλοιποι;

Το ζήτημα είναι ότι όλοι αντιλαμβάνονται πως από την πολλή έκθεση στα social, σε λίγο άπαντες θα τον παίρνουν στο ψιλό. Ο «εφοπλιστής» τα έχει κάνει θάλασσα. Ο δε ακτιβισμός που το επικοινωνιακό του επιτελείο απαιτεί να ασκεί ίσως ήταν εποικοδομητικός στην Αμερική. Στην Ελλάδα υπήρξαν και προηγούμενοι Χουντίνι δηλώνοντας ότι «θα αλλάξουν την Ελλάδα» ή « θα τα αλλάξουν όλα». Εντέλει, της άλλαξαν τα φώτα και την οδήγησαν στο χαλάκι της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ενωση…

Ωστόσο, αντιπολίτευση στον Μητσοτάκη δεν κάνουν ούτε οι γαλότσες στη λάσπη ούτε η δήλωση Κασσελάκη: «Είναι μόνοι τους οι πλημμυροπαθείς». Πολλώ δε μάλλον η μαυρογυαλούρικη υπόσχεση στο Ειδικό Σχολείο των ΑμεΑ: «Εγώ θα σας βρω κτίριο -μη τρελαθούμε κιόλας- σε μια εβδομάδα, θα σας βάλω και αιρκοντίσιον και θέλετε και καλοριφέρ; Οχι, έχουμε!».

Η δήλωση του Κασσελάκη, «η παρακμή τελειώνει, θα είμαστε εδώ για να στηρίξουμε μια σύγχρονη Ελλάδα», για το στέγαστρο του Καλατράβα, όταν ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει ότι 57 εκατομμύρια από το Ταμείο Ανάκαμψης πάνε στο ΟΑΚΑ για να καταστεί απολύτως ασφαλές, τον αποδεικνύουν κάτοικο της Νεφελοκοκκυγίας.

Σημειώνω: Κάθε φορά που ακούω δήλωσή του, ισχυροποιείται η πεποίθησή μου ότι ο Κασσελάκης πιστεύει πως ο ΣΥΡΙΖΑ γεννήθηκε την ημέρα που εξελέγη αυτός! Αγνοεί ότι η Αριστερά έχει παρελθόν. Ο Τσίπρας ζέσταινε τη καρέκλα, ώσπου να έλθει ο Κασσελάκης ως παράκλητος; «Μην τρελαθούμε κιόλας»…

Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εγγράψει πολλά χιλιόμετρα άκαρπης και επιζήμιας κυβερνητικής θητείας

(2015-2019) και αξιολογήθηκε για τα μπάζα σε δύο εθνικές αναμετρήσεις.

Δεν ξέρω τι τον συμβουλεύουν οι νεοπροεδρικοί, αλλά μαζεύοντας Κοτζιά, Καμμένο, Καλπαδάκη, Παππά, εξάδελφο Γιώργο, συν ομάδα Πολάκη, μόνον ο… Τσίπρας πλέον λείπει!

ΠΗΓΗ https://eleftherostypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου