Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

IAI's ACDC Concept Ads Self Protection, Special Operations Capabilities to Naval Vesels


Η IAI εισάγει το δομοστοιχειωτό All Capabilities Defense Container (ACDC) στο DSEI 2023, συσκευάζοντας ένα σύστημα αμυντικών και επιθετικών συστημάτων που χρησιμοποιούν ένα σύστημα εμπορευματοκιβωτίων ISO, επιτρέποντας σε κάθε σκάφος εξοπλισμένο να μεταφέρει εμπορικά εμπορευματοκιβώτια ναυτιλίας για να χρησιμοποιεί προηγμένες δυνατότητες αυτοπροστασίας .

Το σύστημα περιλαμβάνει διάφορα μέσα αυτοάμυνας, ενσωματωμένα και κρυμμένα μέσα στο κοντέινερ αποστολής. Όταν η κατάσταση επιβάλλει την ενεργοποίηση του ACDC, οι πίνακες κάλυψης ξεδιπλώνονται για να εκθέσουν τα στοιχεία του συστήματος, όπως αισθητήρες τοποθετημένους σε τηλεσκοπικούς ιστούς και εκτοξευτές περιπλανώμενων όπλων που παρέχουν επιτήρηση και στόχους που ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια της πλατφόρμας που φέρει το ACDC. Το σύστημα έχει σχεδιαστεί ως μια ολοκληρωμένη λύση όπλων με εμπορευματοκιβώτια που ανιχνεύει, αποκρούει, υπερασπίζεται και καταστρέφει ένα ευρύ φάσμα επιθέσεων χρησιμοποιώντας ήπια και σκληρά μέτρα θανάτωσης.




Τα τυπικά στοιχεία ACDC περιλαμβάνουν αισθητήρες MiniPOP EO/IR και ραντάρ και συστήματα SIGINT που αποτελούν τη δυνατότητα Drone Guard – Counter UAS. Άλλα συστήματα που χρησιμοποιούνται στην αυτοάμυνα ή στην επίθεση περιλαμβάνουν τέσσερα ή οκτώ Mini Harpy – όπλα περιπλανώμενων παντός καιρού με τριπλούς αναζητητές συσκευασμένους σε σφραγισμένους εκτοξευτές και το Rotem L – ένα όπλο περιπλάνησης που βασίζεται σε τετρακόπτερα σχεδιασμένο για κάθετη απογείωση και προσγείωση, παραμονή, και ενέδρα. Αυτά τα LM συσκευάζονται έτοιμα για κυκλοφορία σε συρτάρια που ανοίγουν αυτόματα πριν από την πτήση.




Συσκευασμένο σε ένα τυπικό εμπορευματοκιβώτιο φορτίου 40 ή 20 ποδιών, το ACDC λειτουργεί αυτόνομα και ελέγχεται από έναν μόνο χειριστή που κάθεται σε μια γέφυρα, ένα κέντρο πληροφοριών μάχης ή μέσα στο ίδιο το κοντέινερ. Κάθε ACDC είναι προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις της αποστολής και έχει διαμορφωθεί με διάφορους αισθητήρες, τελεστές anti-drone, πυρομαχικά περιπλανώμενης και καθοδηγούμενα όπλα ακριβείας.

Το ACDC τοποθετείται στο σκάφος ή στο κρίσιμο περιουσιακό στοιχείο χρησιμοποιώντας τυπικά εξαρτήματα περιστροφής. Ταιριάζει σε κάθε σκάφος στους περισσότερους διαθέσιμους χώρους, προσθέτοντας σημαντικές δυνατότητες μάχης χωρίς διακριτικό οπτικό αντίκτυπο. Ενσωματωμένο σε νέα ή υπάρχοντα πλοία όπως φρεγάτες, αμφίβια πλοία προσγείωσης, πλοία περιπολίας ανοικτής θαλάσσης, ναυτικά πλοία αναπλήρωσης και υποστήριξης ή υπεράκτιες εξέδρες, το ACDC φέρνει ένα εγγενές πλεονέκτημα μάχης για σύντομες αποκρίσεις χωρίς την ανάγκη μακρών και δαπανηρών ανακατασκευών και έχει σχεδιαστεί για πελάτες επιχειρησιακές απαιτήσεις.

https://www.iai.co.il/sites/default/files/2023-09/ACDC.pdf

Τυπικά στοιχεία ACDC:
• Μίνι Χάρπυ - Παντός καιρού, αντιαρματική δύναμη, με τριπλό πυρομαχικό περιπλανώμενο
• Rotem L - Τετρακόπτερο, κάθετη απογείωση και προσγείωση, παραμονή και ενέδρα περιπλανώμενων πυρομαχικών
• Κονσόλες εντολών και ελέγχου
• MiniPOP - Ηλεκτροοπτικός αισθητήρας και ραντάρ SIGINT
• Drone Guard - Δυνατότητα Counter UAS

Το σύστημα έχει μικρό ραντάρ aCHR 

https://www.drsrada.com/products/achr-echr


Το Μινι Χάρπυ έχει εμβέλεια 100 χιλιόμετρα και ζυγίζει 40 κιλά.


• Rotem L - Τετρακόπτερο, ζυγίζει 6 κιλά μεταφέρει φορτίο 1,2 κιλά με παραμονή 30 λεπτών στον αέρα, μεταφέρετε από έναν στρατιώτη.



MiniPOP έχει εμβέλεια 20 χιλιόμετρα και ζυγίζει μόνο 13 κιλά.

Κάνει παρεμβολές σε DRON και χρησιμοποιεί το ραντάρ με αυτόματα όπλα ελεγχόμενα από απόσταση.

ΠΗΓΗ https://hellenicdefencenet.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου