Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023

Μεγάλη ρωσική επίθεση στο Κίεβο με drones-καμικάζι


Πάνω από 70 drones εφοδιασμένα με εκρηκτικά, ιρανικής κατασκευής, τύπου «Shahed», εκτοξεύθηκαν τη νύχτα, σύμφωνα με την Ουκρανία. Ενέργεια σκόπιμης τρομοκρατίας την χαρακτήρισε ο Ζελένσκι.

Ευρείας κλίμακας ρωσική επίθεση με drones-καμικάζι βρίσκεται σε εξέλιξη από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στο Κίεβο, όπου σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές τραυματίστηκαν από συντρίμμια τουλάχιστον πέντε άμαχοι.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η Ρωσία εκτόξευσε πάνω από 70 drones Shahed στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της νύχτας, τα περισσότερα από τα οποία καταρρίφθηκαν. 

 

Επρόκειτο, πάντα σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, για τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα που είναι εφοδιασμένα με εκρηκτικά, ιρανικής κατασκευής, τύπου «Shahed». 

Ζελένσκι: Πράξη τρομοκρατίας

Ο Ζελένσκι κατήγγειλε ότι η επίθεση, που σημειώθηκε την ημέρα κατά την οποία η Ουκρανία θυμάται τον λιμό Χολοντόμορ του 1932-33, όταν έχασαν τη ζωή τους αρκετά εκατομμύρια Ουκρανοί, ήταν μια ενέργεια «σκόπιμης τρομοκρατίας (...) Η ρωσική ηγεσία είναι περήφανη για το γεγονός ότι μπορεί να σκοτώσει».

Η ουκρανική ηγεσία έχει παρομοιάσει ξανά στο παρελθόν το Χολοντόμορ με την τρέχουσα ρωσική εισβολή. Η Ουκρανία και περισσότερες από 30 ακόμη χώρες αναγνωρίζουν το Χολοντόμορ ως γενοκτονία του ουκρανικού λαού από τη Σοβιετική Ένωση, στην οποία ανήκε τότε η Ουκρανία, καθώς προσπάθησε να καταστείλει την επιθυμία της για ανεξαρτησία.

Η Μόσχα αρνείται ότι οι θάνατοι αυτοί προκλήθηκαν από μια σκόπιμη πολιτική γενοκτονίας και επισημαινει ότι Ρώσοι αλλά και άλλες πολίτες άλλων εθνοτήτων υπέφεραν επίσης από τον λιμό.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΗΓΗ https://www.euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου