Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Σε ομηρία η αγορά, νέα πτώση για το ΧΑ - Οι τράπεζες θα χρειαστούν 10 δισ νέα κεφάλαια – Στο επίκεντρο η Proton bank - Κινήσεις από Citi, Morgan Stanley, Deutsche – Τα spreads στις 1197 μ.β. και τα CDS 1800 μ.β.

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr


     (upd8)Η ελληνική αγορά βρίσκεται σε καθεστώς ιδιότυπης ομηρίας, η χώρα αντιμετωπίζει ανυπέρβλητα προβλήματα με το χρέος, ενώ οι τράπεζες διαπιστώνεται ότι χρειάζονται πολύ μεγάλες κεφαλαιακές ενισχύσεις που ίσως να φθάσουν τα 10 δις ευρώ.
Η πραγματική τάση στο ελληνικό χρηματιστήριο  είναι καθαρά πτωτική άπαξ και οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν πολύ μεγάλες αυξήσεις κεφαλαίου και πάσης φύσεως κεφαλαιακές ενισχύσεις.
Η κρίση χρέους, η εμπλοκή των τραπεζών στην αναδιάταξη των ελληνικών ομολόγων και η μελέτη της Blackrock θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια σε τεράστιας κλίμακας κεφαλαιακές ενισχύσεις τις τράπεζες που μπορεί να φθάσουν τα 10 δισ . Ο κίνδυνος κρατικοποίησης των τραπεζών μέσω της χρήσης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας δεν είναι αμελητέος αλλά υπαρκτός.
Σε ένα τέτοιο περιβάλλον το ΧΑ προσπαθεί τουλάχιστον να σταθεροποιηθεί, αν και οι συνεχείς εναλλαγές προσήμων δεν λείπουν… 

Σήμερα το ΧΑ στις 1189 μονάδες με πτώση 1,24%.
Η Εθνική στα 4, 65 ευρώ με πτώση 1,48% με την κεφαλαιοποίηση στα 4,45 δις ευρώ.
Η Alpha bank στα 3,07 ευρώ με άνοδο 0,33% και κεφαλαιοποίηση 1,64 δις ευρώ.
Η Eurobank στα 2,68 ευρώ με πτώση 1,11% και αποτίμηση 1,47 δις ευρώ.
Να σημειωθεί ότι έχουν κυκλοφορήσει σενάρια για συγχώνευση μεταξύ της Alpha και της Eurobank αλλά επισήμως διαψεύδονται…
Η Proton bank υποχωρεί 19,3% στα 0,46 ευρώ μετά τις τελευταίες εξελίξεις περί γκρίζων ζωνών σε ορισμένες συναλλαγές της αλλά πέραν της όποιας χρηματιστηριακής πίεσης η κατάσταση στην Proton bank είναι σταθερή.
Το ενδιαφέρον που είχε εκδηλώσει το ελληνοαμερικανικό fund σε συνεργασία με τον Δ. Μηλιάκο έχει ατονήσει αλλά δεν αποκλείεται να επανέλθουν στην  Proton bank.
Η ΑΤΕ ενισχύεται 1,2% στα 0,80  ευρώ με κεφαλαιοποίηση 1,02 δις ευρώ όσο έχει και η Πειραιώς….
Από τους ξένους οι συναλλαγές είναι περιορισμένες και εντάσσονται στo πλαίσιο των αγοραπωλησιών.
Στην Εθνική 200 χιλ μετοχές από την Citigroup και 157 χιλ από την Morgan Stanley
Στην Alpha bank 50 χιλ μετοχές από την Deutsche bank 40 xιλ από την Barclays και 25 χιλ από την Bank of America
Στην Eurobank 40 χιλ η Cheuvreux
Στην Πειραιώς 60 χιλ κίνηση από την Deutsche bank

Νευρικότητα στα ομόλογα

Τα CDS στην Ελλάδα παραμένουν σταθερά στις 1800 μονάδες βάσης. Στην Πορτογαλία 950 μονάδες βάσης, στην Ιρλανδία 810 μονάδες βάσης, στην Ισπανία 360 μονάδες βάσης και Ιταλία 305 μονάδες βάσης.
Τα spreads στις 1197 μονάδες βάσης κινείται σταθεροποιητικά.
Το ευρώ ανακάμπτει στα 1,4440 δολάρια, με υψηλό ημέρας 1,4455 δολ. με τους επενδυτές να αποτιμούν τελικά θετικά την πορεία των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων και τα κέρδη που αποκομίζουν.

www.bankingnews.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου