Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Πολυβίου : ‘Αν χρειαστεί θα ξανα καλέσω τον Πρόεδρο να καταθέσει’

Από το ιστολόγιο http://www.onlycy.com/


polis polubiou 300x194 Πολυβίου : Αν χρειαστεί θα ξανα καλέσω τον Πρόεδρο να καταθέσει ”Πρέπει”, όπως δήλωσε ο κ. Πολυβίου στους δημοσιογράφους μετά το πέρας της  σημερινής ακροαματικής διαδικασίας, ”να βλέπουμε το θετικό και το θετικό είναι ότι  ο Πρόεδρος (Χριστόφιας) έδωσε μαρτυρία για μίαν ολόκληρη ημέρα, ολοκληρώθηκε  η μαρτυρία του και έτσι τώρα μπορούμε να προχωρήσουμε στην καταληκτική φάση  της διαδικασίας αυτής, με σκοπό να ολοκληρωθεί γύρω στις 15 – 16 Σεπτεμβρίου, για  να μπορέσω μετά να αρχίσω την τελική συγγραφή του πορίσματός μου”.



Απαντώντας σε ερώτηση εάν θα χρειασθεί να καλέσει ξανά τον Πρόεδρο Χριστόφια  στην Ερευνητική Επιτροπή, για να δώσει συμπληρωματικές διευκρινίσεις ή άλλες  λεπτομέρειες, ο κ. Πολυβίου δήλωσε ότι ”υπάρχει πιθανότης” να καλέσει  ”οποιονδήποτε μάρτυρα ξανά, εάν προκύψει κάτι το αναπάντεχο”.
”Στην περίπτωση του Προέδρου της Δημοκρατίας”, πρόσθεσε, ”δεν βλέπω να υπάρχει αυτή η ανάγκη και, εάν υπάρξει, θα επικοινωνήσω με τον Πρόεδρο”.
”Πρέπει να πω και πάλιν”, τόνισε ο κ. Πολυβίου, ”ότι ο Πρόεδρος ανταποκρίθηκε άμεσα και χωρίς οποιαδήποτε προϋπόθεση και όρο, ήρθε όπως όλοι οι μάρτυρες και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του έθεσα”.
”Επομένως”, είπε ο Πρόεδρος της Ερευνητικής Επιτροπής, ”εάν χρειασθεί να ξανακαλέσω τον Πρόεδρο, θα το πράξω”.
Κληθείς να αναφερθεί στο επεισόδιο απόπειρας σύλληψης του εκ των συγγενών των θυμάτων της έκρηξης, Νικόλα Ιωαννίδη, εντός της αίθουσας όπου είχε πραγματοποιηθεί η ακροαματική διαδικασία, ο κ. Πολυβίου δήλωσε ότι ”σήμερα ήταν μια δύσκολη ημέρα”.
”Είναι”, συνέχισε ο κ. Πολυβίου, ”πρωτόγνωρο αυτό που έγινε, δηλαδή να δίδει μαρτυρία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενώπιον Ερευνητικής Επιτροπής και ήταν αναμενόμενο να υπάρχει κάποια ένταση”.
”Πρέπει να πω”, πρόσθεσε, ”ότι η όλη συνεδρία κύλησε πάρα πολύ ομαλά και ο Πρόεδρος ολοκλήρωσε τη μαρτυρία του, όπως εγώ είχα προγραμματίσει”.
”Στο τέλος”, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Ερευνητικής Επιτροπής, ”υπήρξε κάποια ένταση, ομολογώ ότι δεν γνωρίζω τί ακριβώς έγινε, όμως επενέβηκα και είπα ότι, κατά την ταπεινή μου άποψη, δεν επιτρέπεται ή δεν δικαιολογείται οποιαδήποτε σύλληψη εντός της αιθούσης και ότι η αίθουσα ευρίσκεται υπό την επίβλεψή μου ως προεδρεύοντος της Ερευνητικής Επιτροπής και παρεκάλεσα τους αστυνομικούς να αποχωρήσουν, τα πνεύματα ηρέμησαν και δεν θεωρώ ότι έγινε τίποτε το πολύ σημαντικό”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου