Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Δεν μπορεί να πληρώσει τους μισθούς η ψευδοκυβέρνηση

Από το ιστολόγιο http://www.ikypros.com/


Το κατοχικό καθεστώς αδυνατεί να καταβάλει τους μισθούς των λεγόμενων δημοσίων υπαλλήλων, γράφει σήμερα η τ/κ εφημερίδα «Γενί Ντουζέν».


Όπως αναφέρει, με κάποια καθυστέρηση καταβλήθηκαν οι συντάξεις αλλά οι μισθοί των υπαλλήλων θα καταβληθούν μάλλον την Δευτέρα.

Η «ΓΝ» αφιερώνει το κύριο θέμα της στην αδυναμία καταβολής των μισθών και γράφει ότι η ψευδοκυβέρνηση αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα άσχετα αν ισχυρίζεται το αντίθετο. Κατά την εφημερίδα το ψευδοκράτος θα καταφύγει και πάλι σε εσωτερικό δανεισμό.

Η λεγόμενη υπουργός εργασίας Σεριφέ Ουνβερντί παραδέχτηκε ότι κάθε μήνα αντιμετωπίζει πρόβλημα στην καταβολή των συντάξεων.

Ο πρόεδρος της επιτροπής οικονομικών του Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας Οζγκούν Κουταλμίς δήλωσε ότι η μη καταβολή μισθών προκαλεί ντροπή.

Η τ/κ εφημερίδα «Χαβαντίς» υπενθυμίζει ότι ο τέως υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου αρμόδιος και για κυπριακές υποθέσεις Τζεμίλ Τσιτσέκ είχε προειδοποιήσει ότι σε περίπτωση που δεν υλοποιηθούν από τους Τ/κ τα μέτρα που επέβαλε η Αγκυρα, τον Οκτώβριο, το ψευδοκράτος θα χρεοκοπήσει.

Από την πλευρά του ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών Ιρσέν Κιουτσιούκ κάνει λόγο για ανόρθωση της οικονομίας του ψευδοκράτους και για αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης και για αύξηση των επενδύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου