Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Αποκλεισμένο το κέντρο το Σαββατοκύριακο

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν το Σάββατο στο κέντρο της Αθήνας λόγω της μαθητικής παρέλασης για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, από τις 7 το πρωί θα απαγορευτεί η στάση και η στάθμευση στη Λ.Αμαλίας από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και θα διακοπεί σταδιακά η κυκλοφορία των οχημάτων στους εξής δρόμους:

• Αμαλίας, σε όλο το μήκος της.

• Β.Σοφίας, στο τμήμα της από την συμβολή με την Β. Κωνσταντίνου έως τη Λ. Αμαλίας.

• Β. Γεωργίου Α΄,σε όλο το μήκος της.


• Πανεπιστημίου (Ελ. Βενιζέλου), σε όλο το μήκος της.

• Σταδίου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αιόλου και της Πλ. Συντάγματος.

• Β. Όλγας, σε όλο το μήκος της.

• Λ. Συγγρού, στο τμήμα της από την οδό Αθ. Διάκου έως Διον. Αρεοπαγίτου.

• Όθωνος, σε όλο το μήκος της.

• Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της.

Παρόμοιες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν στο σύνολο των Δήμων της Αττικής που θα γίνουν μαθητικές παρελάσεις, ενώ θα γίνουν και τροποποιήσεις στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

«Αστακός» το Σύνταγμα

Πρωτοφανή μέτρα αναμένονται από την αστυνομία την ημέρα του εορτασμού της 25ης Μαρτίου στις παρελάσεις που θα διεξαχθούν σε ολόκληρη τη χώρα. Σε όλες τις μεγάλες πόλεις, αλλά και κυρίως στην Αθήνα όπου θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας,του πρωθυπουργού και του υπουργικού συμβουλίου, η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων θα είναι εξαιρετικά ισχυρή.

Πολλοί είναι εκείνοι που παρομοιάζουν τη φετινή παρέλαση με την πορεία του Πολυτεχνείου.

Οργανώσεις και πολιτικές κινήσεις καλούν τους πολίτες, σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας την ώρα των εκδηλώσεων, με την Ελληνική Αστυνομία να ανησυχεί ιδιαίτερα, μετά και τα τελευτά επεισόδια στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μιλώντας στον Real fm 97,8 επανέλαβε τόνισε ότι: «Οποίος θεωρεί ότι η παρέλαση είναι “πεδίο αναμέτρησης” αυτό είναι ένα λάθος, είναι μια αντιδημοκρατική ενέργεια και εμείς από τη δική μας την πλευρά, η αστυνομία από τη δική της την πλευρά οφείλει να κάνει καλά τη δουλειά της».

Ακούστε τι είπε ο κ. Χρυσοχίδης στον Real fm 97,8

Όπως λένε χαρακτηριστικά οι αξιωματικοί, το μεγαλύτερο βάρος θα δοθεί σε περιοχές όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις.



Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ

Στο Σύνταγμα απέναντι από τους επίσημους θα υπάρχουν μόνο διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι και τεχνικοί, ενώ οι οδοί Όθωνος και Β.Γεωργίου θα είναι κλειστές για τους πολίτες, όπως και η πλατεία Συντάγματος.

Ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα για λόγους ασφαλείας θα παραμείνει κλειστός κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης, ενώ οι πολίτες θα πάρουν θέση για να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, από την συμβολή της Βουκουρεστίου με την Πανεπιστημίου και κάτω.




Ένστολοι και αστυνομικοί της ασφάλειας θα βρίσκονται ακόμα και στον Εθνικό Κήπο παρόλο που το Σύνταγμα θα παραμείνει κλειστό ενώ θα υπάρξει ακόμα και ειδικό σχέδιο προστασίας και διαφυγής όσων δώσουν το παρών στην εξέδρα των επισήμων και γύρω από αυτήν σε περίπτωση επεισοδίων.



Σε κατάσταση επιφυλακής για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου θα βρίσκονται και οι ειδικές υπηρεσίες όπως η Αντιτρομοκρατική, ενώ σε ετοιμότητα θα βρίσκονται και δεκάδες εισαγγελείς σε όλη τη χώρα προκειμένου να εποπτεύουν το έργο των αστυνομικών και να χειρισθούν περιπτώσεις επεισοδίων και συλλήψεων πολιτών.

Να σεβαστούν την ημέρα, καλεί τους πολίτες ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός. 
ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου