Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Μήνυμα της Τουρκίας για τα ελληνικά πετρέλαια.Συναγερμός στο Πολεμικό Ναυτικό .

Του Κώστα Χαρδαβέλλα από το newsbomb

«Είμαστε εδώ στο Αιγαίο γιατί τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου που υπάρχουν είναι και δικά μας».
Αυτό το σαφέστατο μήνυμα στέλνουν οι Τούρκοι στους εκπροσώπους των παγκόσμιων πετρελαϊκών κολοσσών που θα βρίσκονται για συνέδριο στην Αθήνα 28 και 29 Μαρτίου, βγάζοντας από χθες στο Βόρειο Αιγαίο για έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα έως και τις 29 Μάρτη το ερευνητικό σκάφος «Πίρι Ρέις».
Ήδη από χθες τέθηκαν σε κατάσταση επιφυλακής αντιτορπιλικά και φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού που βρίσκονται στα λιμάνια Λέσβου και Λήμνου ενώ οι κινήσεις του τουρκικού ερευνητικού σκάφους παρακολουθούνται συνεχώς από 2 περιπολικά του λιμενικού.
Δεν αποκλείεται σήμερα ή αύριο οι Τούρκοι να κλιμακώσουν τις προκλήσεις τους βγάζοντας στο Βόρειο Αιγαίο και για προστασία του «Πίρι Ρέις» δύο δικές τους πυραυλάκατους και μια φρεγάτα δίνοντας το μήνυμα στην Ελλάδα ότι είναι αποφασισμένοι να φτάσουν έως τα άκρα για τον ορυκτό πλούτο του Αιγαίου.
Η έξοδος του «Πίρι Ρέις» είναι στοχευμένη καθώς οι έρευνες του θα διαρκέσουν μέχρι τις 29 Μάρτη, ημερομηνία που λήγει το διήμερο διεθνές συνέδριο του Εκόνομιστ για την ενέργεια που θα γίνει την Αθήνα.
Στη διάρκεια του συνεδρίου θα υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασία σε θέματα ενέργειας μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ που θα αφορά όμως θαλάσσια περιοχή που την ίδια μέρα θα κάνουν έρευνες οι Τούρκοι με το «Πίρι Ρέις».
Το μήνυμα της Άγκυρας είναι σαφέστατο και θέλει να δείξει ότι οποιαδήποτε συμφωνία μεταξύ των τριών κρατών είναι άκυρη αφού γίνεται για περιοχή και δικού της ενδιαφέροντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου