Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Εκτέλεσαν τον Γερμανό όμηρο

Ο Έντγκαρ Φριτς Ράουπαχ, Γερμανός μηχανικός ο οποίος είχε απαχθεί τον Ιανουάριο στη Νιγηρία, εκτελέσθηκε από τους απαγωγείς του κατά τη διάρκεια επιδρομής των δυνάμεων ασφαλείας για την απελευθέρωσή του στο Κάνο, στο βόρειο τμήμα της χώρας, όπως έγινε γνωστό από πηγές των νιγηριανών υπηρεσιών ασφαλείας.

"Ο Γερμανός που είχε απαχθεί τον Ιανουάριο σκοτώθηκε από τους απαγωγείς του νωρίς το πρωί", στο Κάνο, μεγάλη πόλη της βόρειας Νιγηρίας, δήλωσε αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας που δεν κατονομάσθηκε. Στρατιώτες "πραγματοποίησαν επιδρομή εναντίον του κρησφύγετου όπου κρατείτο από τους απαγωγείς του, οι οποίοι αντιλαμβανόμενοι ότι είναι το τέλος για αυτούς, τον σκότωσαν".


Στα τέλη Μαρτίου οι νιγηριανές υπηρεσίες ασφαλείας είχαν συλλάβει στο Κάνο πέντε άνδρες, ανάμεσά τους και έναν Μαυριτανό, ύποπτους για σχέσεις με την οργάνωση Aqmi και για την εμπλοκή τους στην απαγωγή του Γερμανού μηχανικού.

Η Aqmi είχε ανακοινώσει τον Μάρτιο ότι κρατεί τον Γερμανό και ότι επιδιώκει να τον ανταλλάξει με μία μουσουλμάνα που κρατείται στη Γερμανία, σύμφωνα με πρακτορείο ειδήσεων της Μαυριτανίας. 

ΠΗΓΗ enikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου