Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Από σπόντα ελληνική αντιπροσωπία στον ΟΙΣ…


Με τον Τούρκο γενικό γραμματέα του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (ΟΙΣ), Εκμελεντίν Ιχσάνογλου πρόκειται να συναντηθεί αντιπροσωπία του υπουργείου Εξωτερικών η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στην Σαουδική Αραβία.
Υπενθυμίζεται πως ο ΟΙΣ, ο οποίος έως τον Ιούνιο του 2011 ονομαζόταν Οργανισμός Ισλαμικής Διάσκεψης, εδρεύει στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας και αποτελεί τον διεθνή οργανισμό ο οποίος φέρνει κοντά τις μουσουλμανικές χώρες του πλανήτη, κατά συνέπεια έχει 57 κράτη μέλη ενώ αντιπροσωπεύει πάνω από 1,4 δισεκατομμύρια ανθρώπους.

Πέραν του όγκου και της αυτονόητης σημασίας του συγκεκριμένου διεθνούς οργανισμού θα πρέπει να σημειωθεί πως το ενδιαφέρον της χώρας μας άπτεται και άμεσων και ζωτικών εθνικών ζητημάτων, αφού η Άγκυρα έχει καταστήσει το συγκεκριμένο forum στην κυριολεξία τσιφλίκι της τον οποίο διά του γενικού γραμματέα του τον άγει και τον φέρει στην κυριολεξία.
Δεν είναι τυχαίο πως ο συγκεκριμένος οργανισμός έχει αποδεχτεί με καθεστώς παρατηρητή το ψευδοκράτος των Τούρκων στην Κύπρο ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου στα πρακτικά αποφάσεών του ο ΟΙΣ αναφέρεται συνεχώς στην «ύπαρξη» και «καταπίεση» τουρκικής μειονότητας στα… Δωδεκάνησα, και πιο συγκεκριμένα στη Ρόδο και την Κω.
Η επίσκεψη της αντιπροσωπίας του ΥΠΕΞ, αν και ετεροχρονισμένη, υπενθυμίζεται πως κατά καιρούς τόσο το «www.defence-point.gr», όσο και το περιοδικό «ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ & ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ» έχει αναφερθεί στον «βίο και πολιτεία» του κυρίου Ιχσάνογλου αλλά και στην εγκληματική αδράνεια που έχει επιδείξει η Αθήνα στην αντιμετώπιση της τουρκικής προπαγάνδας, σε ένα γκρουπ χωρών τις οποίες οι ανά την χώρα μας «προοδευτικοί» διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους αναφορικά με την ανάπτυξη στρατηγικών σχέσεων, εις βάρος άλλων πολύ πιο απτών συμμαχιών.
Πολύ απλά θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να ρωτήσουμε τι έκαναν οι «φίλοι» και «αδερφοί» της Ελλάδας στον συγκεκριμένο οργανισμό όταν η Τουρκία φέρνει κάθε είδους διεκδίκηση προς ψήφιση και υιοθέτηση.
Κατά τα άλλα, δυστυχώς θα πρέπει να σημειώσουμε πως η συγκεκριμένη επίσκεψη δεν αποτελεί μία «στρατηγική επιλογή» της χώρας μας να πλησιάσουμε τον συγκεκριμένο χώρο αλλά στην κυριολεξία λαμβάνει χώρα από σπόντα, αφού σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, γίνεται «με την ευκαιρία της παραμονής στη Σαουδική Αραβία», μίας «ολιγομελούς υπηρεσιακής αντιπροσωπείας» η οποία πραγματοποιεί από σήμερα διήμερη επίσκεψη εργασίας στη χώρα της αραβικής χερσονήσου.
Με άλλα λόγια, «είδα φως και μπήκα» αφού ο σκοπός της επίσκεψης είναι η συνεργασία με το Ριάντ και μίας και «βρισκόμαστε εκεί» λέμε να δούμε και τον κύριο Ιχσάνογλου. Από τη πλευρά μας τι να πούμε, καλό και αυτό από το τίποτα, απλά ένας υπηρεσιακός παράγοντας δεν είναι σε θέση να μιλήσει για τίποτα με έναν γενικό γραμματέα ενός παγκόσμιου διεθνούς οργανισμού πέραν του να πιει καφέ και να φάει ένα… λοκούμ. Ελλάς το μεγαλείο σου!

ΠΗΓΗ defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου