Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Κύπρος:Κλειδώνει το νέο πακέτο μέτρων για την οικονομία

Λευκωσία: Οριστικοποιήθηκε το πακέτο μέτρων για την οικονομία και εντός των ημερών θα τεθεί ενώπιον των κοινωνικών εταίρων, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι πρόκειται για μέτρα, που στοχεύουν στη διόρθωση στρεβλώσεων, είναι αποδεκτά από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και δεν πλήττουν τους εργαζόμενους.

Είπε επίσης ότι έχουν ληφθεί αποφάσεις και ήδη η κυβέρνηση προχωρεί στην υλοποίηση των έξι συστάσεων από τις επτά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


Στο πλαίσιο αυτό, είπε, το υπουργικό συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρίαση θα δώσει το πράσινο φως για το πλαίσιο προώθησης του Γενικού Σχεδίου Υγείας.

Για την αναδιάρθρωση της ΑΤΑ, ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε επαφή με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και έχουν ήδη γίνει βολιδοσκοπήσεις. Στόχος, πρόσθεσε, είναι να αρχίσει διάλογος και να ολοκληρωθεί όσο το δυνατό πιο σύντομα και με θετικά αποτελέσματα.

Εκνευρισμός (;) στις Βρυξέλλες

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος διέψευσε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες επικρατεί εκνευρισμός στις Βρυξέλλες από το ενδεχόμενο η Κύπρος να συνάψει διακρατικό δάνειο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της.

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για άσκηση πιέσεων στη Λευκωσία, προκειμένου να προσφύγει στο Μηχανισμό Στήριξης.

Ο κ. Στεφάνου τόνισε ότι η Λευκωσία εξηγεί στους Ευρωπαίους εταίρους της το πως αντιμετωπίζει το πρόβλημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και βρίσκει κατανόηση.

Διευκρίνισε επίσης ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί δάνειο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και πρόσθεσε ότι η Λευκωσία εξετάζει όλες τις επιλογές και θα χειριστεί το θέμα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

ΠΗΓΗ philenews.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου