Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Γιώργος Τράγκας σχολιάζει...

Του Γιώργου Τράγκα από το facebook

Hello to everybody….. Αν θέλετε να μεταφράσω όσα άκουσα από τον Αντώνη Σαμαρά, στο πολύ σύντομο πέρασμα του από τη…. διεγερμένη και τίγκα στους αστυνομικούς, Θεσσαλονίκη, το συμπέρασμα είναι ότι είμαστε όλοι (όπως ο Μπέν Χούρ) αλυσοδεμένοι κωπηλάτες σε ρωμαϊκή γαλέρα. Είμαστε σκλάβοι και υπόδουλοι σε ρυθμό μάχης, αν βουλιάξει η γαλέρα θα πνιγούμε εμείς που φοράμε τις αλυσίδες –και όχι οι ρωμαίοι, που μας κρατάνε «αιχμαλώτους» και μας έχουν ρίξει στα κάτεργα. Τώρα, αν έχουμε πολύ μεγάλο … φάρδος και μας συμπαθήσει ( όπως στο Μπέν Χούρ), ο Ύπατος Αρμοστής και οι Ρωμαίοι Χιλίαρχοι που επιβαίνουν της γαλέρας, τότε, μπορεί να τη βγάλουμε έως το τέλος του 2012 και μπορεί να λασκάρουν κάπως τη μία αλυσίδα, στο ένα πόδι, το 2013(!)… Βέβαια το πιθανότερο, που δεν μπορούσε να το πει ο Σαμαράς, ήταν ότι το πολύ- πολύ, θα έρθει αυτή η επόμενη δόση, μαζί με το τελευταίο πακέτο μέτρων- χαριστική βολή στην αγορά, και μετά κάπου εκεί το πείραμα ολοκληρώνεται και το πειραματόζωο των Ναζί και της διεθνούς τοκογλυφίας, δεν χρειάζεται άλλο…

Ο Σαμαράς αναφέρθηκε πάλι στο εξωτερικό και στο εσωτερικό λόμπι της δραχμής. Πράγματι υπάρχουν κύκλοι που έπαιξαν και παίζουν με την παραμονή και την επίσημη χρεοκοπία της Ελλάδος και την επιστροφή στο παλαιό, χαλαρό, νόμισμα. Όμως, ΑΝ το πράγμα ωθείται , λόγω επώδυνων μέτρων και συνεχούς λοιδορίας και κατασυκοφάντησης της χώρας, στο να πολλαπλασιαστούν οι οδηγούμενοι στα «οικονομικά κρεματόρια» έλληνες, ΚΑΙ ΑΝ η κατάσταση ωθείται, στο να είναι για τους πολλούς το ευρώ ‘’αθέατο’’ ΔΕΝ θα έχει μεγάλη σημασία σε ποιο όνομα νομίσματος θα οδηγηθούμε.
Βέβαια ο Σαμαράς, προσπαθεί να περάσει το μήνυμα ότι άρχισε κάποια αλλαγή του κλίματος στην Ευρώπη απέναντι στους Έλληνες. Δύσκολο να το πιστέψει κανείς, αν λάβει υπόψιν του πώς αντιμετωπίζουν οι Γερμαναράδες τις θέσεις του Ντράγκι αλλά και πανίσχυρων εταίρων όπως η Ισπανία και η Ιταλία. Άλλωστε ο Μόντι αποκάλυψε με δηλώσεις του, ότι στο Ιταλικό κοινοβούλιο μάλλον υπάρχουν πολλοί …φάν του στυλ Τράγκα(!) που και αυτοί βρίζουν τους Γερμανούς και γι’ αυτό ο Μόντι συνέστησε ψυχραιμία, τόσο στους βόρειους που κατηγορούν τους νότιους, όσο και στους δικούς του που κάνουν συχνά αναφορές στο 3ο Ράιχ και στη νοοτροπία των ναζί…
Θέλω αλλά δεν μπορώ να πιστέψω τον πρωθυπουργό που είπε στην Θεσσαλονίκη, ότι «θα αποκατασταθούν οι αδικίες που συμβαίνουν σήμερα, όταν μπορέσουμε» - προφανώς θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος…. Λυπάμαι, αλλά το καλύτερο σενάριο που έχει ειπωθεί είναι ότι, το 2020 όταν ούτε ο κ. Σαμαράς, ούτε κανένας άλλος από τους υπάρχοντες δεν θα υπάρχει στην πολιτική σκηνή, το χρέος θα είναι στο 120% ακόμα και με τις καλύτερες προδιαγραφές και εμείς να ανοίγουμε σαμπάνιες σε όλη την Ελλάδα(!)(!)(!) Δηλαδή, θα είμαστε αρκετά παραπάνω από αυτό που βρήκε ο Γιωργάκης και έτρεξε ως …ναυαγοσώστης στην αγκαλιά του ΔΝΤ. Θα χρωστάει η ελληνική κοινωνία το 2020, πάνω κάτω (αν υφίσταται σε αυτή τη σύνθεση και κατάσταση), 400-450 δις. Μέχρι τότε θεωρείται αναπόφευκτο από οικονομολόγους (…και όχι από αυθαίρετη εκτίμηση δική μου), να έχουν εξανεμιστεί τα περιουσιακά στοιχεία εκατομμυρίων ελλήνων από κατασχέσεις, χρέη και κατοχική φτώχια. Κατασχέσεις από το δημόσιο που ρουφάει με το … «μπουρί» χαράτσια και πολλαπλάσιους φόρους αλλά και κατασχέσεις από τις τράπεζες που καταιγιστικά θα ξεκινήσουν μετά από ήδη υπάρχουσες πιέσεις της Τροϊκα.
Εύστοχα, ο Σαμαράς δεν έμεινε, παρά μόνο λίγες ώρες στη Θεσσαλονίκη και απέφυγε να επεκταθεί στις υποσχέσεις του. Δεν τον έπαιρνε. Η «επιχείρηση ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ», που υπογράμμισε 2-3 φορές εγκαινιάζοντας μία φτωχή ουσιαστικά ΔΕΘ , σε συμμετοχές και παρουσίες, είναι σωστή επιλογή στρατηγικά, αλλά προσκρούει στη διεθνή αντίληψη ότι είμαστε οι «εβραίοι του βαλκανικού νότου» και για το ότι οι έλληνες φταίμε ακόμη και για το ότι …βρέχει δυνατά στο Βερολίνο(!)
Δεν σας κρύβω ότι αισθάνομαι ότι ζω όχι απλά σε προτεκτοράτο, αλλά σε κάποια τριτοκοσμική περιοχή της καραϊβικής που ελέγχεται και διευθύνεται από Ύπατη Αρμοστεία. Δεν είναι δυνατόν να έρχονται αυτά τα gremlins των Βρυξελλών, ο Γιούνγκερ και ο Ρομπά(ι) στην Αθήνα, και να αρνούνται να συναντηθούν με τον αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον Αλέξη Τσίπρα. Αυτό, μας προσβάλλει ως λαό, που δημοκρατικά επέλεξε την κυβέρνηση και την Αντιπολίτευση του. Και θα έπρεπε η κυβέρνηση να συνιστά στους ευρωπαίους ηγέτες που την επισκέπτονται στο έδαφος μας, να μιλάνε και με την αξιωματική αντιπολίτευση ως απόδειξη σεβασμού των θεσμών της ελληνικής δημοκρατίας αλλά και του ευρωπαϊκού πολιτικού πολιτισμού… Θα μου πείτε: «Υπάρχει Ευρωπαϊκή Ένωση»; , «Υπάρχει Ευρωπαϊκό κεκτημένο»;, «Υπάρχουν Ευρωπαϊκά ιδεώδη»; Υπάρχει μόνο μία βόρεια συμμαχία που θέλει να επιβάλλει τις απόψεις της και την πολιτική της κερδοσκοπώντας τοκογλυφικά, σε βάρος των χωρών του ευρωπαϊκού νότου.
Πάντως, βλέποντας τις τελευταίες δημοσκοπήσεις και ακούγοντας τους αρχηγούς των κομμάτων στη Βουλή, βγάζω τα πρώτα αυθαίρετα συμπεράσματα:
Ο Αλέξης Τσίπρας, ελέγχει τη…. θερμοκρασία του αντιπολιτευτικού λόγου του, είναι γενικά ήπιος και εστιάζει τη προσοχή του στις σχέσεις της κυβέρνησης με γνωστούς επιχειρηματικούς κύκλους.
Ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης, προσπαθούν να διαφοροποιούνται από τις κυβερνητικές θέσεις και επιλογές, αλλά αυτό δεν αναχαιτίζει τη πτώση τους που φαίνεται στις δημοσκοπήσεις…
Η Ν.Δ. κρατά συμπαγή τον κορμό της κεντροδεξιάς, περίπου το 21-22%.
Η άνοδος της Χρυσής Αυγής, έχει να κάνει φυσικά με την δραστηριότητα της, εναντίον των λαθρομεταναστών, και μίας προσπάθειας να κάνει κάποιο πρώτο λίφτινγκ στο «Απριλιανό προφίλ της».
Για το ΚΚΕ, τι να πω; Λυπάμαι που δεν βλέπω κάποιες νέες προσωπικότητες, νέες φάτσες, να εκπροσωπούν τις θέσεις του Περισσού….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου