Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

"Όχι μαθήματα, όχι συστάσεις στο ΠΑΣΟΚ"

Πολλαπλά μηνύματα έστειλε από το βήμα της ΔΕΘ λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος. «Όχι μαθήματα, όχι συστάσεις στο ΠΑΣΟΚ» ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας «Με ενοχλεί βαθύτατα και ως πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά να βλέπω σε διάφορα μέσα ενημέρωσης ή να ακούω διαμορφωτές της κοινής γνώμης ή στελέχη άλλων πολιτικών χώρων να κουνούν το δάχτυλο στο ΠΑΣΟΚ και να του ζητούν να επιδείξει ευθύνη, να αναλάβει ακόμη μεγαλύτερο κόστος», επισημαίνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ το προηγούμενο διάστημα σήκωσε τον «σταυρό του μαρτυρίου».
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξέφρασε την αγωνία του για την επιτάχυνση των διαδικασιών τονίζοντας ότι «δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος για την οικονομία. Ο χρόνος είναι χρήμα».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι η παράταση της εφαρμογής του προγράμματος αποτελεί ρήτρα όταν η ύφεση είναι βαθύτερη. «Δεν ζητάμε κάτι που δεν προβλέπεται από τη σύμβαση» τόνισε.


Ο Ευ. Βενιζέλος έκανε μία σύντομη αναφορά στα όσα είχαν ειπωθεί από πολιτικά κόμματα και αρχηγούς πριν από έναν χρόνο στη Θεσσαλονίκη: «Για να δούμε πόσο ρηχή ή πόσο βαθιά είναι η μνήμη ή πόσο μεγάλη ή πόσο μικρή η συνέπεια. Πόσο μεγάλες είναι οι αντιφάσεις. Την ώρα που εμείς αναλαμβάναμε το κόστος δύσκολων αποφάσεων κάποιοι άλλοι μιλούσαν για εσφαλμένες πολιτικές, για αδυναμία και άρνηση πληρωμής του ειδικού τέλους, για επαναδιαπραγμάτευση, για ισοδύναμα μέτρα» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: «Άρα θα παρακαλούσα πάρα πολύ να ακούνε αυτά που λέμε. Δεν αρκεί να υιοθετείς εκ των υστέρων με ‘’πάθος νεοφώτιστου’’ μία πολιτική. Πρέπει να την ξέρεις. Πρέπει να γνωρίζεις την ιστορία της και να μπορείς να κινηθείς με διαπραγματευτικό σθένος κι όχι απλώς να θέλεις να πείσεις ότι είσαι ευρωπαϊκά νομιμόφρων και να χαρακτηριστείς ως ένας συμπαθής συνομιλητής, ως το καλό παιδί της Ευρώπης».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι η χώρα χρειάζεται έντιμες, ισότιμες σχέσεις με τους εταίρους και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα αδικείται κατάφωρα όταν αναπαράγεται το στερεότυπο ότι δεν έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.

Χωρίς να κατονομάσει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Βενιζέλος σχολίασε τις αναφορές περί Αργεντινής λέγοντας χαρακτηριστικά: Απορώ και θλίβομαι με τη δημαγωγική ευκολία που έχουν ορισμένοι να μιλάνε για χρεοκοπία ή να παραλληλίζουν την Ελλάδα του 2012 με την Αργεντινή και τη δική της κρίση.

Αναφερόμενος στο νέο πακέτο μέτρων ο κ. Βενιζέλος είπε ότι «έχει νόημα αν λυθεί όλη η εξίσωση, πρωτογενές πλεόνασμα, θετικός ρυθμός ανάπτυξης, βιώσιμο χρέος και τώρα που το κάνουμε αυτό πρέπει να το κάνουμε με τρόπο εσωτερικά δίκαιο και ισορροπημένο. Όχι με οριζόντιο τρόπο» και παρέπεμψε στις προτάσεις που κατέθεσε την Παρασκευή το ΠΑΣΟΚ στο οικονομικό επιτελείο τις οποίες χαρακτήρισε «συγκεκριμένες λύσεις».


Νωρίτερα, σε συνάντηση που είχε με τις διοικήσεις της ΔΕΘ Α.Ε. και της Helexpo Α.Ε. ανέφερε: «Δεν μας συγκινεί η επίδειξη υπερβάλλοντος κυβερνητικού ζήλου για τη λήψη αποφάσεων, όποιος θέλει να πάρει δύσκολες αποφάσεις να τις πάρει. Εχουμε πάρει δύσκολες αποφάσεις και ξέρουμε πως είναι. Για να καταλάβετε τι εννοώ, δείτε τι έλεγα εγώ πέρυσι, ως υπουργός Οικονομικών, και τι έλεγαν άλλοι, υπό το φως αυτών που μεσολάβησαν».

ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου