Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Στα άκρα η κόντρα Δένδια – ΣΥΡΙΖΑ

Στα άκρα οδηγείται η κόντρα μεταξύ υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια και ΣΥΡΙΖΑ καθώς κατά την συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής επιδόθηκαν σε εκατέρωθεν σφοδρές βολές με αποτέλεσμα οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αποχωρήσουν ζητώντας παράλληλα την παραίτηση του υπουργού.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός επέμεινε να συνδέει την αξιωματική αντιπολίτευση με φαινόμενα ήπιας μορφής τρομοκρατίας ενώ από την άλλη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης χαρακτήρισε τον κ. Δένδια «προβοκάτορα», πρόσθεσε πως «δεν μπορεί να έρχεται εδώ ως αθώα περιστερά» και ζήτησε την παραίτησή του λέγοντας: «Να παραιτηθεί τώρα αμέσως όταν λέει ότι είμαστε τρομοκράτες».


Ειδικότερα, ο κ. Λαφαζάνης είπε πως «Ο υπουργός Δημόσιας τάξης θα έπρεπε να είναι προσεκτικός και να καταπραΰνει το πολιτικό κλίμα χωρίς να εκτοξεύει αστήρικτες κατηγορίες. Δεν μπορεί να παίζει το ρόλο προβοκάτορα σε βάρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της Δικαιοσύνης» και πρόσθεσε «Αυτοί οι ρόλοι δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Ο κ. Δένδιας αναφερόμενος στο θέμα τρομοκρατίας είπε ότι ορισμένοι πολιτικοί χώροι και ευθέως ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν κατανόηση του φαινομένου και ανέχεται την ήπιας μορφή τρομοκρατία».

Επισήμανε ότι: «Απαιτούμε την παραίτηση του υπουργού. Δεν μπορεί ο υπουργός να χρεώνει στην αξιωματική αντιπολίτευση την τρομοκρατία ή να λέει ότι έχει στην ομπρέλα της την τρομοκρατία. Δεν θα κάνετε στον ΣΥΡΙΖΑ αυτά που κάνατε στο ΠΑΣΟΚ που βγάζατε τον αρχηγό του ως αρχηγό της 17Ν».

Από την άλλη ο κ. Δένδιας κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι μετατρέπει την συζήτηση της επιτροπής σε εκτόξευση «απόψεων που στερούνται λογικού συνειρμού. Με κατηγόρησε ότι λειτουργώ ως προβοκάτορας εναντίον στη Δικαιοσύνης επειδή μίλησα για εθελοτυφλία εναντι στην τρομοκρατία. Επιμένω. Το ερώτημα είναι αν έχει κανείς το δικαίωμα να ασκεί κριτική στην δικαιοσύνη. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει πως όχι, την ίδια ώρα όμως υπάρχουν σωρεία ανακοινώσεων του ΣΥΡΙΖΑ που σχολιάζουν αποφάσεις της δικαιοσύνης. Όπως για την υπόθεση ζαρντινιέρας που εξέδωσε απρεπέστατες ανακοινώσεις για την Δικαιοσύνη».

Τόνισε ότι νιώθει βαθύτατα προσβεβλημένος από τον χαρακτηρισμό «προβοκάτορας» ενώ επισήμανε ότι «Είναι ιδιαιτέρως υβριστικά για εμένα όσα γράφονται τις τελευταίες ημέρες στο indymedia και προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ οτι δήθεν μετείχα σε κάποια οργάνωση ΕΝΕΚ. Αυτά τα λεει ο κ. Ησυχος. Μην με προσβάλλετε! Εντάχθηκα στην ΝΔ και ουδέποτε εντάχθηκα σε άλλο σχηματισμό. Με υβρίζετε, μην με συκοφαντείτε τουλάχιστον».


Η κόντρα μάλιστα επεκτάθηκε και μεταξύ του υπουργού με τον κ. Παναγούλη αλλά και μεταξύ του κ. Παναγούλη με τον κ. Ανδρέα Ψυχάρη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Δένδιας εξήγησε ότι αρνήθηκε να συναντηθεί με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ γιατί «οποιος ισχυρίζεται ότι το πολιτικό σύστημα πρέπει να εκτελεστεί ή να έχει την τύχη του Καντάφι από εμένα δεν θα γίνει δεκτός. Ευχαρίστως θα δω τον Παναγούλη προσωπικά όταν θεωρήσει ότι για εκείνη την δήλωση πρέπει να ζητήσει συγνώμη».

Από την άλλη ο κ. Παναγούλης ισχυρίστηκε ότι εκείνες οι δηλώσεις του παρερμηνεύτηκαν από «καθεστωτικά» ΜΜΕ και αναφερόμενος στον κ. Δένδια είπε: «Δεν θα έκανε ούτε για αγροφύλακας στο νησί Οθωνοί έξω από την Κέρκυρα».

Να σημειωθεί ότι στις παλαιότερες «εμπρηστικές» δηλώσεις του κ. Παναγούλη είχε αναφερθεί και ο κ. Ανδρέας Ψυχάρης με αποτέλεσμα ο πρώτος να του απαντήσει: «Δεν φταίει το παιδί αλλά πρέπει να ξέρει ότι ο μπαμπάς του επέλεξε για νονό του τον Βύρωνα Σταματόπουλο, υπουργό της χούντας»

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου