Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Αντίστροφη μέτρηση για νέα ηγεσία στο ΔΗΣΥ

Λευκωσία: Την πρώτη του συνεδρία μετά τις προεδρικές εκλογές θα πραγματοποιήσει σήμερα το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ με βασικό αντικείμενο την προκήρυξη της εκλογικής συνέλευσης. Η σημερινή συνεδρία του ΠΓ είναι η πρώτη που διεξάγεται χωρίς τον Νίκο Αναστασιάδη στο πηδάλιο του κόμματος και τη θέση του για να προεδρεύσει της συνεδρίας θα καταλάβει ο αναπληρωτής πρόεδρος, Αβέρωφ Νεοφύτου. Τα μέλη αλλά και οι φίλοι του ΔΗΣΥ θα κληθούν να εκλέξουν το σύνολο της νέας ηγεσίας του κόμματος, δηλαδή νέο πρόεδρο, αναπληρωτή πρόεδρο και τρεις αντιπροέδρους.
Τα εγγεγραμμένα μέλη υπολογίζονται στις 45 χιλιάδες, ενώ αναμένεται με την πρόσκληση στους «Φίλους του Δημοκρατικού Συναγερμού» να προστεθούν ακόμα περισσότερα άτομα που θα έχουν δικαίωμα ψήφου. Στόχος της Πινδάρου μέσα από αυτές τις μίνι βουλευτικές εκλογές είναι να υπάρχει μια μεγάλη εκλογική βάση, η οποία με τη σειρά της θα δώσει ισχυρή εντολή στη νέα κομματική ηγεσία. Στη συνεδρία έχουν προσκληθεί και τα στελέχη της ηγεσίας που έχουν υπουργοποιηθεί. Πέραν των διαδικαστικών θεμάτων, στη σημερινή συνεδρία αναμένεται να ξεκαθαρίσει και το θέμα του δικαιώματος ψήφου που έχουν τα μέλη του κόμματος. Βάσει του καταστατικού τα εγγεγραμμένα μέλη για να έχουν δικαίωμα ψήφου θα πρέπει να έχουν διευθετήσει τις συνδρομές τους πριν από την εκλογική συνέλευση.

Ωστόσο, πέρσι το κόμμα είχε αποφασίσει να επιτραπεί στα μέλη να ψηφίσουν ανεξάρτητα του εάν είχαν διευθετήσει ή όχι τις συνδρομές τους λαμβάνοντας υπόψη τη δύσκολη οικονομική κατάσταση λόγω της κρίσης. Δεν αποκλείεται να ληφθεί εκ νέου απόφαση για παράταση της συγκεκριμένης απόφασης μέχρι να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση.

Με την επιστροφή του Αβέρωφ Νεοφύτου από το ταξίδι του στις ΗΠΑ αναμένεται να κλείσουν άλλες δύο σημαντικές εκκρεμότητες στον ΔΗΣΥ, αυτές του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, σε αντικατάσταση του Τάσου Μητσόπουλου, και του εκπροσώπου Τύπου στη θέση του Χάρη Γεωργιάδη, οι οποίοι έχουν υπουργοποιηθεί.

ΠΗΓΗ philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου