Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Γιούνκερ: Δεν θα επαναλάβουμε ποτέ τη λύση που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα

Γιούνκερ: Δεν θα επαναλάβουμε ποτέ τη λύση που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα
Κρίση ειλικρίνειας φαίνεται πως έπιασε τον Ζαν Κλοντ Γιούνερκ ο οποίος παραδέχτηκε ότι η οποία εφαρμόστηκε στην Ελλάδα ήταν μοναδική, και η ευρωζώνη θα πρέπει να είναι προσεκτική στο μέλλον.
Όταν ρωτήθηκε σήμερα για το τι πρέπει να γίνει για την Κύπρο, ο κ. Γιούνκερ είπε ότι μόνο πρόοδος δεν αρκεί, αλλά πρέπει να βρεθεί λύση στην αποψινή συνεδρίαση του Εurogroup.
«Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα αφήσουμε να περάσει το Σαββατοκύριακο χωρίς επίλυση του προβλήματος της Κύπρου», δήλωσε.  Στο σημερινό Eurogroup, πρόσθεσε, «δεν θα πρέπει απλά να προσεγγίσουμε την επίλυση του προβλήματος της Κύπρου», αλλά «να την παρουσιάσουμε και σε ολοκληρωμένη μορφή».

Όταν ρωτήθηκε για ενδεχόμενο «κούρεμα» του χρέους που θα προκαλούσε ζημιές στους ιδιώτες επενδυτές, απάντησε: «Δεν πιστεύω ότι πρέπει να κατευθυνθούμε σε παρόμοια λύση με τυφλό τρόπο, θα πρέπει να αναζητήσουμε μια λύση που δεν συνιστά καθαρή και απλή διαγραφή χρέους».
«Η λύση η οποία εφαρμόστηκε στην Ελλάδα ήταν μοναδική, και η ευρωζώνη θα πρέπει να είναι προσεκτική αναφορικά με την αξιοπιστία», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου για να προσθέσει ότι «δεν θα επαναλάβουμε ποτέ τη λύση που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα».

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου