Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Διπλωματικό επεισόδιο για τον… Αντώνη Ρέμο

Διπλωματικό επεισόδιο για τον… Αντώνη Ρέμο
«Πότε θα... περπατήσει ο Σόιμπλε» 
 
Του Κώστα Χαρδαβέλλα
 Από το newsbomb
 
Μια «εξυπνάδα», κουταμάρα ή ίσως ένα κακόγουστο αστείο (αλλά σίγουρα όχι με ρατσιστική διάθεση για τους ανάπηρους) που έκανε πριν μερικές μέρες στην Μύκονο ο Αντώνης Ρέμος, προκάλεσε την διαμαρτυρία της γερμανικής πρεσβείας στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών με προφορική διαμαρτυρία ανώτατου στελέχους της.
Στο νυχτερινό κέντρο «Nammos» της Μυκόνου, τραγούδησε την περασμένη εβδομάδα ο Ρέμος. Καρφίτσα δεν έπεφτε όλο το βράδυ στο κέντρο. Κέφια τρελά. Οι σαμπάνιες ανοιγόντουσαν (από ποιους άραγε;) κατά δεκάδες στα «καψουροτράγουδα».

Αποτέλεσμα: 1.500 σαμπάνιες ανοίχτηκαν ή πετάχτηκαν στην πίστα εκείνη τη νύχτα από τους θαμώνες αυτής της τραγουδιστικής βραδιάς με τον Ρέμο.
Κάποια στιγμή τα μπουκάλια με τις σαμπάνιες και τα κουτιά τους που πετούσαν στα πόδια του Ρέμου, είχαν κάνει ένα βουναλάκι που έκανε τον Αντώνη Ρέμο (γνωστό χιουμορίστα και πολύ μακριά από πολιτικές αντιπαλότητες, ρατσιστικές ιδεολογίες και φίλο των αναπήρων συνανθρώπων μας για τους οποίους πολλές φορές έχει τραγουδήσει αφιλοκερδώς) να πει το «αστειάκι» του:
«Ρε παιδιά αν δει ο Σόιμπλε όλες αυτές τις σαμπάνιες που ανοίξατε απόψε ή τις πετάξατε στην πίστα, θα σηκωθεί από το καροτσάκι του και θα περπατήσει ο άνθρωπος και τότε θα αποδώσουν το θαύμα σε μένα».
Κακόγουστο αστείο; Μια «παρόλα ρεμική» μέσα στην παραζάλη της νύχτας; Κακή εκτίμηση των λέξεων; Ότι απ' όλα αυτά κι αν είναι σίγουρα δεν είναι μια ρατσιστική στάση απέναντι στους ανάπηρους συνάνθρωπους μας.
Από την Κυριακή τη «σαχλαμάρα» του Ρέμου την πήραν τα γερμανικά έντυπα με πρώτη την ανθελληνική εφημερίδα «Bild» και την έκαναν σημαία τους κατά της Ελλάδας. Επακόλουθη ήταν και η προφορική διαμαρτυρία ανώτατου γερμανικού διπλωμάτη στην πρεσβεία των Αθηνών σε στέλεχος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.
Όσο για τον Αντώνη Ρέμο; Τις τελευταίες 3 μέρες προσπαθεί με δηλώσεις του να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας, ότι ένα αστείο έκανε και είναι πάντα δίπλα στους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου