Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Κύπρος:Επιδότες πήγαν στο Προεδρικό για κατάσχεση...Ήθελαν να κατάσχουν τις καρέκλες - Μετά πήγαν στην Εισαγγελία!!!

Του Μιχάλη Χατζηβασίλη
Από το philenews
 
 Λευκωσία: Δεν έχει τελειωμό το σίριαλ με τον διασυρμό του κράτους από δικαστικούς επιδότες που στο πλαίσιο των προσπαθειών τους να εκτελέσουν εντάλματα δικαστηρίου, καταφεύγουν σε πρωτοφανείς ενέργειες.

Μετά την προσπάθεια κατάσχεσης της υπουργικής λιμουζίνας του τέως υπουργού Εμπορίου Νεοκλή Συλικιώτη στις 21 Φεβρουαρίου 2013, οι δικαστικοί επιδότες επανήλθαν για εκτέλεση της ίδιας υπόθεσης. Την περασμένη Παρασκευή επεχείρησαν να κατάσχουν έπιπλα (καρέκλες) και άλλα κινητά αντικείμενα από το Προεδρικό Μέγαρο.


Παρενέβη ο Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης και η κατάσχεση απετράπη, ενώ στη συνέχεια οι επιδότες μετέβησαν στη Νομική Υπηρεσία και προσπάθησαν να κατάσχουν ηλεκτρονικούς υπολογιστές και γραφεία. Τότε έγινε νέα παρέμβαση του Εισαγγελέα και κατόπιν συνεννόησης, ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Ρίκκος Ερωτοκρίτου, ανέλαβε ρόλο μεσολαβητή μεταξύ του κράτους και των δικηγόρων του αιτητή.

Οι διαπραγματεύσεις εντάθηκαν τις τελευταίες μέρες, παρόλο που ο κ. Ερωτοκρίτου βρισκόταν με άδεια, ώστε να σταματήσει ο διασυρμός του κράτους και να λυθεί ο γόρδιος δεσμός που δημιουργήθηκε εδώ και καιρό, με λανθασμένους χειρισμούς από τον καιρό της απαλλοτρίωσης ιδιωτικής περιουσίας στο Στρόβολο με σκοπό την ανέγερση σχολείου. Για το θέμα, η τότε αντιπολίτευση και νυν Κυβέρνηση είχε επιρρίψει ευθύνες στην Κυβέρνηση Χριστόφια γιατί δεν βρήκε λύση που άφησε τους επιδότες να εξευτελίζουν το κράτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ» ενώπιον των δικηγόρων του αιτητή κατατέθηκε πρόταση για οριστική διευθέτηση του ζητήματος ώστε να περισωθεί η αξιοπρέπεια του κράτους και τώρα αναμένεται η απάντησή τους.

Η υπόθεση αφορά απαλλοτρίωση μεγάλης έκτασης γης στο Στρόβολο. Η Κυβέρνηση στη συνέχεια άλλαξε σχέδια με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης να κερδίσει απόφαση για καταβολή πέραν των πέντε εκατομμυρίων ευρώ ως η αξία των κτημάτων. Ασκήθηκε έφεση, ενώ δύο φορές δικαστήριο απέρριψε αίτημα της Εισαγγελίας για αναστολή εκτέλεσης του εντάλματος κατάσχεσης, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του Πέτρου Κληρίδη για τη στάση της Δικαιοσύνης στο θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου