Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΤΑΦΙ-Στις 12 Δεκεμβρίου η δίκη του υιού Καντάφι

Ο Σεΐφ αλ-Ισλάμ, ο ένας από τους γιους του πρώην ηγέτη της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι, που κατηγορείται ότι "έθεσε σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια", παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου στην δυτική πόλη Ζεντέν κατά την έναρξη της δίκης του, ανακοίνωσε δικηγόρος.
"Ο Σεΐφ αλ-Ισλάμ Καντάφι παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του ποινικού δικαστηρίου της Ζεντέν που αποφάσισε να αναβάλει για τις 12 Δεκεμβρίου την ακροαματική διαδικασία ώστε να επιτραπεί η παρουσία και άλλων κατηγορουμένων", δήλωσε η ίδια πηγή.
Ο Καντάφι είχε κληθεί επίσης να παρουσιαστεί ως κατηγορούμενος σήμερα μαζί με άλλους αξιωματούχους του πρώην καθεστώτος ενώπιον δικαστηρίου της Τρίπολης στο πλαίσιο μιας άλλης δίκης που έχει σχέση με τις επιχειρήσεις καταστολής της εξέγερσης του 2011.
Ωστόσο δεν έγινε γνωστό εάν επρόκειτο να μεταφερθεί στην λιβυκή πρωτεύουσα καθώς κρατείται στη Ζεντέν από πρώην αντάρτες οι οποίοι τον είχαν συλλάβει το Νοέμβριο του 2011 στο νότο της χώρας.
Ο γενικός εισαγγελέας της Λιβύης ανακοίνωσε χθες βράδυ ότι διέταξε την μεταφορά του.
Οι μεταβατικές αρχές στη Λιβύη προσπάθησαν, ματαίως, να διαπραγματευτούν επανειλημμένα την μεταφορά του Σεΐφ αλ-Ισλάμ Καντάφι στην πρωτεύουσα, αλλά δηλώνουν ότι κρατείται σε σωφρονιστικό κέντρο υπό τον έλεγχο του κράτους.
Ο πρώην αρχηγός των υπηρεσιών πληροφοριών Αμπντάλα αλ-Σενούσι και ο πρώην πρωθυπουργός αλ Μπαγντάντι αλ Μαχμούντι περιλαμβάνονται στα 30 πρόσωπα που εμπλέκονται στη δίκη της Τρίπολης. Η δικαστική αυτή διαδικασία θεωρείται από ορισμένους ξένους παρατηρητές ως πράξη περιφρόνησης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.
Το ΔΠΔ έχει εκδώσει διεθνή εντάλματα σύλληψης σε βάρος του Σεΐφ αλ-Ισλάμ Καντάφι και του Σενούσι θεωρώντας τους υπόπτους για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΗΓΗ defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου