Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΙΑΣΩΘΗΚΕ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΘΕΚΛΑΣ Ολοκληρωτική ανακατάληψη της χριστιανικής Μaalula - 300 νεκροί ισλαμιστές(Βίντεο)



Ολοκληρωτική νίκη πέτυχαν οι συριακές δυνάμεις, κατά των ισλαμιστών που είχαν καταλάβει την ιστορική χριστιανική πόλη Μααλούλα, και μάλιστα διασώζοντας την χριστιανική της πολιτιστική κληρονομιά.
Μια Μ/Κ Ταξιαρχλια μέ άρματα μάχης Τ-72 και ΤΟΜΑ ΒΝΡ-1 χωρίς την χρήση πυροβολικού και αεροπορίας προκειμένου να αποφευχθεί η καταστροφή των μνημείων, εκκαθάρισαν τη βόρεια περιοχή και την περιοχή του βράχου που υπέρκειται της πόλης.
Μαζί με τον συριακό στρατό επιχειρούσαν και ομάδες της χριστιανικής πολιτοφυλακής που διέσωσαν το ιστορικό Μοναστήρι της Αγίας Θέκλας.
Την Κυριακή ισλαμιστές της Αλ Νούσρα παρακλαδιού της Αλ Κάιντα, είχαν καταφέρει να διεισδύσουν στην πόλη και να την καταλάβουν μετά από μάχες τεσσάρων ημερών.
Ο συριακός στρατός είχε υποχωρήσει προκειμένου να μην καταστραφεί η πόλη και προκειμένου να προστατέψει τις δυνάμεις του ενόψει της αμερικανικής επίθεσης.
Το βράδι της Κυριακής ο στρατός επιτέθηκεστην Μααλούλα, μετά από προσωπική εντολή του Προέδρου Μπασάρ Άσαντ, και πολεμώντας από δρόμο σε δρόμο κατάφερε να ανακτήσει το μεγαλύτερο μέρος της πόλης.
Η ανακατάληψή της ολοκληρώθηκε σήμερα τις πρωινές ώρες με τις απώλειες των ισλαμιστών να ξεπερνούν τους 300 νεκρούς, το ευχάριστο είναι ότι η ταχεία επιστροφή του στρατού είχε ως αποτέλεσμα να μην προλάβουν οι ισλαμιστές να προχωρήσουν σε ομαδικές εκτελέσεις χριστιανών, όπως είχαν πράξει μέχρι στιγμής σε όλες τις χριστιανικές περιοχές.
Πρόκειται για μια εξόλοκλήρου χριστιανική πόλη, η οποία αποτελεί αρχαιότατη κοιτίδα του Χριστιανισμού, και οι κάτοικοί της μιλούν ακόμα την Αραμαϊκή γλώσσα (!), την γλώσσα που ομιλούνταν στην Ιουδαία τα χρόνια που περπάτησε ο Χριστός (ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός κατά πολλούς ερευνητές μιλούσε την Ελληνική γλώσσα, όπως και οι μαθητές του πλην Ιούδα, δίοτι ήταν Γαλιλαίοι, και η Γαλιλαία ήτο ελληνόφωνη εκείνα τα χρόνια).
Ο συριακός στρατός επανέκτησε τον έλεγχο της χριστιανικής πόλης Μααλούλα που βρίσκεται 60χλμ βορείως της Δαμασκού. Απελευθερώθηκαν 15 αιχμάλωτοι, που είχαν συλληφθεί από τους αντάρτες πριν από 5 ημέρες.
Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, οι στρατιώτες προσπάθησαν να μην επιφέρουν, κατά την πορεία των μαχών, βλάβες στην αρχιτεκτονική μορφή αυτής της μοναδικής χριστιανικής γωνιάς της Συρίας. Το τελευταίο διάστημα, την πόλη Μααλούλα είχαν καταλάβει μαχητές της ομάδας «Τζαχμπάτ αλ-Νουσρά», που συνδέεται με την Αλ Κάιντα.
Η μέριμνα του στρατού για την αποφυγή ζημιών στα χριστιανικά μνημεία, δείχνει ότι ο Χριστιανισμός με το υπάρχων καθεστώς έχει θέση στην Συρία, αντίθετα εάν επικρατήσουν οι υποστηριζόμενοι από την Δύση ισλαμιστές, ο διωγμός του θεωρείται βέβαιος.
Από την στιγμή που ο Μ.Ομπάμα ανακοίνωσε το "πάγωμα" της αμερικανικής επίθεσης ο συριακός εθνικός στρατός έχει αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων σε όλα τα μέτωπα. Αυτή τη στιγμή διεξάγει επιχειρήσεις στο Χαλέπι, στην Γκούτα (εκεί που έλαβε χώρα και η χημική επίθεση) προάστιο της Δαμασκού, στην Ντάραα, στην Χομς, και στην Deir Ezzor, όπου έχει αναγκάσει τους ισλαμιστές αντάρτες σε σύμπτυξη στις πρότερες θέσεις τους.
Με την βοήθεια των 50000 Ιρανών (εκτίμηση των Ισραηλινών), και της συνολικής δύναμης της Χεζμπολάχ στο πλευρό του Άσαντ αλλά και όλες τις μειονότητες (χριστιανική, κουρδική, σιιτική, αλεβιτική) να τρέφουν άσβεστο μίσος για τους ισλαμιστές μάλλον ο Άσαντ μοιάζει να διαθέτει το απαραίτητο έμψυχο δυναμικό για να "καθαρίσει την μπουγάδα".
Εκτός εάν συμβεί κάτι...συνταρακτικό που θα στρέψει τις ΗΠΑ ξανά έξω από τις ακτές της Συρίας, και ο νοών νοείτω.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
ΠΗΓΗ defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου