Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

WP: Φορτία με αμερικανικά όπλα στους Σύρους αντικαθεστωτικούς

WP: Φορτία με αμερικανικά όπλα στους Σύρους αντικαθεστωτικούς
Φορτία στρατιωτικού φονικού εξοπλισμού έχει ξεκινήσει να παραδίδει η CIA στους Σύρους αντικαθεστωτικούς τις τελευταίες 15 ημέρες, αποκαλύπτει η αμερικανική εφημερίδα «Washington Post».

Η εφημερίδα, επικαλούμενη αμερικανικές και συριακές πηγές, αναφέρει ότι το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών έστειλε οχήματα και άλλον εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων συστημάτων επικοινωνίας εξελιγμένης τεχνολογίας και ατομικά βαλιτσάκια πρώτων βοηθειών για το πεδίο της μάχης.
Τα φορτία με τα όπλα, τα οποία σύμφωνα με την εφημερίδα περιορίζονται σε ελαφρά όπλα και πολεμοφόδια, φθάνουν στη Συρία σε μια κρίσιμη στιγμή της αιματηρής σύγκρουσης μεταξύ των ανταρτών και της κυβέρνησης της Δαμασκού.

Η Washington Post επικαλείται Αμερικανούς αξιωματούχους που εξηγούν ότι ο σκοπός της αποστολής της υλικοτεχνικής βοήθειας είναι κυρίως να συμβάλει στην ενίσχυση της συνοχής μεταξύ των οργανώσεων που απαρτίζουν τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό της αντιπολίτευσης.
Σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου, η CIA δήλωσε ότι δεν κάνει κανένα σχόλιο όσον αφορά τις πληροφορίες της Washington Post.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου