Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Πλειστηριασμοί: Ανοιχτό το ενδεχόμενο μονομερούς ρύθμισης

Γιατί διαφορετικά στο τέλος του έτους αίρεται το καθεστώς προστασίας, εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών - Βενιζέλος: Κακώς τίθενται τα θέματα αυτά - Επιμένει η κυβέρνηση για τη διατήρηση του εξαγωγικού χαρακτήρα των Αμυστικών Συστημάτων.Το θέμα των αμυντικών βιομηχανιών βρέθηκε στο επίκεντρο της κυβερνητικής σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγελου Βενιζέλου, του υπουργού Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, και του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.


Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Αβραμόπουλος επιβεβαιώσε ότι την κυβερνητική σύσκεψη απασχόλησε το θέμα των ΕΑΣ και είπε ότι έγινε μια χρήσιμη γενική συζητήση.

Ο κ. Στουρνάρας πρόσθεσε ότι η ελληνική πλευρά επιμένει στη διατήρηση της εξαγωγικού χαρακτήρα και δήλωσε ότι θα υπάρξει συρρίκνωση των αμυντικών βιομηχανιών με εθελούσια έξοδο.

Επίσης ο κ. Στουρνάρας είπε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να επιτευχθεί μια συμφωνία και συγκεκριμένα για τα θέματα των πλειστηριασμών είπε ότι πρέπει να υπάρξει νομοθετική παρέμβαση γιατί διαφορετικά στο τέλος του χρόνου αίρεται το καθεστώς προστασίας και με αυτόν τον τρόπο ο κ. Στουρνάρας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μονομερούς ρύθμισης για το θέμα αυτό.

Κυβερνητικά στελέχη σημείωναν πως στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσει η συμφωνία μέχρι το τέλος του χρόνου, διότι η ελληνική πλευρά δεν θέλει να υπάρχουν εκρεμμότητες κατά τη διάρκεια της προεδρείας της ΕΕ που ξεκινάει τον Ιανουάριο του 2014.

Τέλος μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Ευάγγελος Βενιζέλος παρέπεμψε στην ομιλία του στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, εκτίμησε ότι θα επικρατήσει κοινή λογική όπως είπε χαρακτηριστικά ενώ μιλώντας για τους πλειστηριασμούς είπε ότι κακώς τίθενται τα θέματα αυτά. Πρόσθεσε, δε, πως μέλημα της κυβέρνησης είναι να προστατευφθεί το φτωχό και μεσαίο νοικοκυριό και όχι ο συστηματικός κακοπληρωτής.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου