Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Στο πειθαρχικό ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θεοδόσης Πελεγρίνης


Στο πειθαρχικό ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θεοδόσης Πελεγρίνης
Στο πειθαρχικό συμβούλιο για παράβαση καθήκοντος παραπέμπει ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος τον πρύτανη του πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόση Πελεγρίνη.

«Σε αντίθεση με τους άλλους επτά Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων που επηρεάζονται από το μέτρο της διαθεσιμότητας, ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Πελεγρίνης κρατά το Ίδρυμα κλειστό με την απραξία του και την αδυναμία του να εφαρμόσει τις αποφάσεις της Συγκλήτου» αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Αρβανιτόπουλος και προσθέτει: «Για αυτό παραπέμπεται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για παράβαση καθήκοντος, γιατί οι πράξεις και οι παραλείψεις του έθιξαν τη λειτουργία και το κύρος του Πανεπιστημίου».
Ο υπουργός Παιδείας επισημαίνει επίσης ότι διάλογος με τους διοικητικούς υπαλλήλους μπορεί να γίνει μόνο υπό την προϋπόθεση ότι αύριο το πρωί θα είναι στις θέσεις εργασίας τους.
images 3

«Στο ΕΚΠΑ, ο χρόνος επαρκεί για να μη χαθεί το εξάμηνο, χωρίς καμία έκπτωση στην εκπαιδευτική διαδικασία, ακόμα και αν χρειαστεί να γίνουν μαθήματα και το καλοκαίρι» καταλήγει ο υπουργός.

Χριστιφιλοπούλου: Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ δεν μπορεί να αρθεί στο ύψος των ευθυνών του
xristofilopoulou aftodioikisi
«Είναι κρίμα που ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών επέλεξε το θέατρο και όχι να λύσουμε από κοινού την τραγωδία και το δράμα που ζουν οι φοιτητές και οι οικογένειές τους. Ο καθένας πρέπει να παίρνει τις ευθύνες του και, μέχρι στιγμής ο πρύτανης του ΕΚΠΑ δεν μπορεί να αρθεί στο ύψος των ευθυνών του». Αυτό δήλωσε σήμερα η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ε. Χριστοφιλοπούλου, ενώ είχε προηγηθεί ο υπουργός κ. Μητσοτάκης που είχε χαρακτηρίσει τον πρύτανη του ΕΚΠΑ «ακατάλληλο» για τη θέση του.

Η κ. Χριστοφιλοπούλου τόνισε δε ότι «ένα μεγάλο κομμάτι διοικήσεων, είτε στα Πανεπιστήμια, είτε στο δημόσιο, ζούσε με τη νοοτροπία της συνδιοίκησης, κυρίως με φοιτητικές ή συνδικαλιστικές παρατάξεις. Αυτό πρέπει να τελειώνει. Η χώρα χρειάζεται ένα άλλο μοντέλο ηγεσίας και διοίκησης, με δημοκρατία και σεβασμό στους θεσμούς».

Εξάλλου, η υφυπουργός είπε ότι «ο χώρος της κεντροαριστεράς χρειάζεται ανασύνθεση», για να συμπληρώσει ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει υποστεί μεγάλο κόστος για σοβαρές επιλογές, ενδεχομένως και λάθη, που έκανε, προκειμένου να σωθεί η χώρα. Μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά, αν ξεπεράσουμε τη νοοτροπία του να έχει ο καθένας μας από ένα φέουδο».

Τέλος, επισήμανε ότι «η κίνηση των 58 για την ανασύσταση της κεντροαριστεράς ανοίγει δρόμους, γιατί εκείνο που χρειαζόμαστε είναι ενότητα και, κυρίως, εθνική ενότητα, παρά τις διαφορές μας».
Συνεχίζουν τις απεργίες σε ΕΚΠΑ και ΕΜΠ 
Νέα απεργία κήρυξαν για την προσεχή Τετάρτη και Πέμπτη οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ.
Σαρανταοκτάωρη απεργία κήρυξαν για την Τρίτη και την Τετάρτη και οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, όπου οι πέντε από τις εννέα σχολές τελούν υπό κατάληψη από ομάδες φοιτητών.

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου