Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Βενιζέλος: Έτοιμη η Αθήνα να δεχθεί τον Τ/κ διαπραγματευτή


Σχόλιο από ALEXANDER

Σιωπή οι Μακεδονομάχοι της κυβερνήσεως κοιμούνται….Μην τους χαλάσετε τα όνειρα…

Αθήνα: «Είμαστε έτοιμοι να συναντηθούμε στην Αθήνα με το διαπραγματευτή της τ/κ κοινότητας», δηλώνει ο Αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα στηρίζει τις ιδέες που προβάλλει τον τελευταίο καιρό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Σε συνέντευξη στην τουρκική εφημερίδα «Σαμπάχ» ο κ. Βενιζέλος επισημαίνει τη σημασία που θα έχει η πρόοδος για τη λύση του Κυπριακού και καλεί και πάλι την Άγκυρα να κάνει βήματα στην Κύπρο.«Εάν βρούμε την τελική λύση θα κλείσουμε μία ιστορική περίοδο και θα ανοίξουμε νέο ορίζοντα», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

Οι σχέσεις με την Τουρκία είναι ώριμες για ένα νέο βήμα, αναφέρει ο κ. Βενιζέλος, χαρακτηρίζοντας τις σχέσεις αυτές ως «ιδιαίτερα εποικοδομητικές», παρά τα γνωστά προβλήματα που έχουν να κάνουν με το διεθνές δίκαιο της θάλασσας.

«Υπάρχει το βάρος της ιστορίας, υπάρχουν παρεξηγήσεις, αλλά η στρατηγική επιλογή μας είναι η προσέγγιση και συνεχίζουμε με επιτυχία με τους διαύλους διαλόγου», σημειώνει ο κ. Βενιζέλος, τονίζοντας «εδώ και 13 χρόνια είμαστε στο σωστό δρόμο».

Ο κ. Βενιζέλος επαναλαμβάνει ακόμη ότι η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας είναι για μας μία στρατηγική επιλογή. «Έχουμε ανάγκη από μία Τουρκία σταθερή, ανεπτυγμένη, ευρωπαϊκή και που δεν αισθάνεται την ανάγκη να εξάγει προβλήματα», καταλήγει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

ΠΗΓΗ  philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου