Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Ο Νιγηριανός με το ελληνικό βιβλιοπωλείο στη Νέα Υόρκη!

Αυτό είναι το μοναδικό ελληνικό βιβλιοπωλείο στη Νέα Υόρκη! Το Seaburn εδρεύει στις 33-18 Broadway και προσφέρει μια ποικιλία από ελληνικά βιβλία. Τα θέματα που περιλαμβάνονται είναι: αρχαία λογοτεχνία και ιστορία, σύγχρονη λογοτεχνία, βιογραφίες, μελέτες, ακόμα και βιβλία τέχνης. Τα βιβλία είναι γραμμένα στα ελληνικά και αγγλικά.

Πού κρύβεται η είδηση;

Ο 48χρονος ιδιοκτήτης Sam Chekwas είναι Νιγηριανός ο οποίος αισθάνεται και είναι περήφανος ως Έλληνας και μιλά άπταιστα ελληνικά.Ήταν φοιτητής στη Νιγηρία, όταν διάβασε την τραγωδία «Αντιγόνη» στα αγγλικά. Από τότε εγινε ένας μεγάλος υποστηρικτής του ελληνικού πνεύματος!

Στη δεκαετία του 1980 ήρθε στην Ελλάδα για να μελετήσει και να μάθει την ελληνική γλώσσα και σπούδασε στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο Οδοντίατρος.

Στη συνέχεια έφυγε από τη Θεσσαλονίκη και ταξίδεψε στην Αμερική για να συναντήσει τους αδελφούς του. Το 1992, άνοιξε τις Seaburn εκδόσεις. Έχει ήδη δημοσιεύσει 120 ελληνικά βιβλία, συμπεριλαμβανομένης μιας ανθολογίας με τίτλο "Salonica Press". Το 1994, εγκαινίασε το βιβλιοπωλείο του, το οποίο προσφέρει περίπου 7.000 βιβλία.

Ποιος τα διαβάζει; «Τις παραγγελίες μου τις παραδίδω όπου υπάρχει Ελληνικός πληθυσμός», προσθέτει ο ίδιος.

Τι είναι αυτό, όμως που στεναχωρεί το Σαμ; Η νεολαία των ομογενών δεν ξέρει πολλά για την ελληνική γλώσσα και τα βιβλία!

«Η σύγχρονη Ελλάδα έχει περισσότερα να προσφέρει από την προώθηση της φέτας, της ελιάς και των υπέροχων παραλιών», περιγράφει ο Sam Chekwas.

Ο Νιγηριανός που αποδεκνύεται περισσότερο Έλληνας από πολλούς από εμάς προσπαθεί τώρα για την προώθηση της ελληνικής γλώσσας με κάθε δυνατό τρόπο. Έχει προσφέρει μαθήματα Ελληνικής γλώσσας δωρεάν, ενώ επιδιώκει να πείσει τους Ελληνες να διδάξουν στα παιδιά τους τη γλώσσα από την οποία όλες οι υπόλοιπες δανείστηκαν λέξεις.

Ο Sam επισκέπτεται την Ελλάδα δύο φορές το χρόνο.



Πηγή: protothema.gr
 
ΠΗΓΗ ntocoumenta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου