Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Συγκλονιστικό βίντεο – “Λάβαμε εντολή να μην ενοχλούμε τους Τούρκους στο Αιγαίο” – Σε διαθεσιμότητα ο λιμενικός της Θράκης!

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Θράκης κ. Αθανάσιος Ζησίδης μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι καταγγελίες του σύμφωνα με τις οποίες δόθηκε άνωθεν εντολή να υποχωρήσουν τα ελληνικά περιπολικά από τη βραχονησίδα Ζουράφα, ανατολικά της Σαμοθράκης, τη στιγμή που τουρκικά σκάφη παραβίαζαν τα χωρικά ύδατα.
Πιο συγκεκριμένα ο ίδιος ανέφερε πως περιπολικά του Λιμενικού Σώματος προσέγγισαν την περιοχή
όταν τουρκικά αλιευτικά συνοδευόμενα από τουρκική ακταιωρό παραβίασαν τα χωρικά ύδατα, ωστόσο δέχθηκαν εντολές να μην πράξουν τίποτα και να αποχωρήσουν.
Η καταγγελία αυτή του κ. Ζησίδη προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση εγείροντας πολλαπλά ερωτηματικά, ενώ από την πλευρά του το Υπουργείο Ναυτιλίας προχώρησε στην πλήρη και κατηγορηματική διάψευση του περιστατικού, ενώ έθεσε σε διαθεσιμότητα τον Λιμενικό διατάσσοντας ΕΔΕ.

«Πάγια ακολουθούμενη επιχειρησιακή τακτική του Λιμενικού Σώματος σε κάθε τέτοια περίπτωση είναι τα περιπολικά σκάφη να σπεύδουν στο συγκεκριμένο χώρο, να επεμβαίνουν και να προασπίζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας» τονίζει με σημερινή του ανακοίνωση του το Αρχηγείο του Λιμενικού.Οι ισχυρισμοί του στελέχους του Λιμενικού Σώματος προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος ζήτησε τη διερεύνηση της σκοπιμότητας των συγκεκριμένων δηλώσεων.

Ο Αρχηγός του Λιμενικούς Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, Δημήτριος Μπαντιάς, διέταξε άμεσα τη διαθεσιμότητα του εν λόγω στελέχους, τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε τακτό χρονικό διάστημα, ενώ για την υπόθεση έχει ενημερωθεί ήδη ο εισαγγελέας του αρμόδιου Ναυτοδικείου.

Ακούστε τα όσα συγκλονιστικά είπε ο Σάκης Ζήσιδης για την παραβίαση των ελληνικών χωρικών υδάτων τις τελευταίες μέρες στον Σταύρο Αποστολίδη στην πρωινή εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού Status Radio:
http://www.makeleio.gr/
ΠΗΓΗ lougantina

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου