Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Τρόμος του Λάβκραφτ: Προϊστορικό Τέρας που ανακαλύφθηκε στην Κίνα θυμίζει τα Πλάσματα του Νεκρονόμικον

Στη νοτιοδυτική Κίνα, μια ομάδα παλαιοντολόγων ανακάλυψε πρόσφατα τα καλοδιατηρημένα απολιθώματα ενός εντελώς νέου είδους γιγάντιου ερπετού...το οποίο μπορεί επίσης να είναι ένα από τα πιο ανατριχιαστικά προϊστορικά δείγματα που ανακαλύφθηκαν ποτέ.
Σύμφωνα με το National Geographic, o σκελετός του υδάτινου πλάσματος με μήκος 2.74 μέτρα -το οποίο η ομάδα ονόμασε Atopodentatus unicushas- χρονολογείται στα μέσα της Τριαδικής περιόδου (μεταξύ 200 και 300 εκατομμύρια χρόνια πριν). Το όνομά της μεταφράζεται ως "ενοχλητικά δόντια", για τον πάρα πολύ καλό λόγο: το αλλόκοτο πρόσωπο αυτού του πλάσματος, το κάνει να μοιάζει περισσότερο σαν ένα κοσμικό μεγαθήριο από τα έργα του Χ.Φ.Λάβκραφτ παρά με ένα γήινο ερπετό.





Αυτή η παράξενη σχισμή που βλέπετε στην μουσούδα του πλάσματος είναι στην πραγματικότητα ένα είδος κάθετου δεύτερου στόματος, το οποίο η ομάδα θεωρεί ότι θα μπορούσε να είχε χρησιμοποιηθεί για το φιλτράρισμα μικρών οργανισμών από τον πυθμένα των ωκεανών. Το υλικό θα μπορούσε να αναμιχθεί στο "κυρίως" οριζόντιο στόμα από κάτω του. Το φρικτό αυτό στομάχι μάλλον δεν ήταν ικανό να καταπιεί κάτι πολύ μεγαλύτερο από μικροσκοπικό πλαγκτόν, γι 'αυτό κρατήστε αυτό κατά νου σε περίπτωση που θα δείτε αυτό το πράγμα στην επόμενη εφιάλτης σας .

Μπορείτε να δείτε πιο ανησυχητικά υποθετικά σχέδια του Atopodentatus στο National Geographic.

Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση στα Ελληνικά ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Πηγές:
http://link.springer.com/article/10.1007%2Fs00114-014-1148-4
http://phenomena.nationalgeographic.com/2014/02/05/atopodentatus-will-blow-your-mind/
http://spinops.blogspot.com/

ΠΗΓΗ aorata-gegonota

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου