Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

112 στρατεύσιμους συγκέντρωσε η "επιστράτευση" στην Ουκρανία! - Εικονική πραγματικότητα οι ουκρανικές ΕΔ


Ο εκτελών χρέη υπουργού Άμυνας στην παράνομη κυβέρνηση του Κιέβου Ιγκόρ Τενίουχ ομολογεί πως οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, απλά… δεν υπάρχουν. Είναι διαλυμένες και δεν μπορούν ούτε άσκηση να πραγματοποιήσουν. Πόσο μάλλον να κάνουν και στρατιωτική επιχείρηση. Το πιο τραγικό είναι πώς, ενώ η κυβέρνηση έχει κηρύξει επιστράτευση, τις τελευταίες ημέρες έσπευσαν να καταταγούν μόλις 112 νοματαίοι.

Σύμφωνα με στοιχεία της έκθεσης επιχειρησιακής ετοιμότητας που παρέδωσε ο Ι. Τενίουχ στον «πρόεδρο» της κυβέρνησης του Κιέβου Ο. Τουρτσίνοβ και έχουν διαρρεύσει στον Τύπο, όπως μεταδίδουν ειδησεογραφικά πρακτορεία μεταξύ των οποίων το CNN και τον Ria Novosti, ο Ουκρανός υπηρεσιακός υπουργός Άμυνας χαρακτηρίζει την κατάσταση των Ένοπλων Δυνάμεων δραματική.
Τα δε στρατιωτικά γυμνάσια που πραγματοποίησαν προ ολίγων ημερών οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις ανέδειξαν τη διάλυση τους. «Ο βαθμός ετοιμότητας των στρατιωτών είναι απογοητευτικός. Τα οπλικά συστήματα και ο εξοπλισμός σε Στρατό, Αεροπορία και Ναυτικό είναι σε δραματική κατάσταση», παραδέχθηκε ο Τενίουχ.
Με λίγα λόγια παραδέχθηκε πώς με αυτές τις Ένοπλες Δυνάμεις η Ουκρανία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ούτε έναν… λόχο των Ρωσικών Ένοπλων Δυνάμεων.
Εκεί που κάποιοι μιλούσαν για δύναμη 90.000 ανδρών του Ουκρανικού Στρατού, ο υπηρεσιακός υπουργός Άμυνας είπε πώς υπηρετούν 41.000, εκ των οποίων μόνο 6.000 είναι μάχιμοι. Από τα τεθωρακισμένα οχήματα που διαθέτουν οι Ουκρανικές Ε.Δ. μόνο το 20% μπορούν να κινηθούν έχοντας πληρώματα με επαρκή κατάρτιση.
Σε ποσοστό μεγαλύτερο του 70% τα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης είναι ξεπερασμένης ρωσικής κατασκευής Τ-64 και δεν υπάρχουν ανταλλακτικά για την επισκευή τους.
Όσον αφορά στην Αεροπορία, ο κ. Τενιούχ υποστήριξε πώς από τα 507 αεροσκάφη και τα 121 ελικόπτερα μόνο το 15% μπορούν να επισκευαστούν και να τεθούν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, αλλά και πάλι υπάρχει το πρόβλημα ποιος θα τα πετάξει, καθώς μόλις το 10% έχει μία στοιχειώδη κατάρτιση.
Οι περισσότεροι ήταν Ρωσόφωνοι και την κοπάνισαν με το που ανέλαβε με αυτόν τον πραξικοπηματικό τρόπο τη διακυβέρνηση της χώρας ο «πρωθυπουργός» Α. Γιατσένιουκ.
Η εικόνα για το Ναυτικό είναι εξίσου τραγική. Ως την 1η Μαρτίου, μόνο τέσσερα πλοία του ουκρανικού Ναυτικού ήταν σε θέση να κινηθούν. Το ένα εξ αυτών είναι η ναυαρχίδα Hetman Sahaydachniy. Τα υπόλοιπα τρία είναι η κορβέτα Ternopil και τα Σλάβουτικ και Kostiantyn Olshansky.
Όπως επισημαίνει ο υπηρεσιακός υπουργός Άμυνας «τα πλοία αυτά είναι ανίκανα για κάθε ενέργεια κατά του Στόλου της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα». Oι Ρώσοι θα τα βυθίσουν με το που βάλουν μπρος τις μηχανές τους. Αν μπορέσουν να τις βάλουν.
Όσο για την επιστράτευση που κήρυξε ο «πρωθυπουργός» της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσένιουκ καλώντας σε συστράτευση κατά των Ρώσων κατάφερε να μαζέψει μόλις μερικές δεκάδες νοματαίους. Τις τελευταίες ημέρες κατετάγη ο αστρονομικός αριθμός των… 127 ανδρών.
Και με αυτές τις δυνάμεις ο κ. Γιατσένιουκ θέλει να απειλήσει τη Ρωσία ή να απευθύνει προειδοποιητικά μηνύματα για την Κριμαία. Που πας ρε Καραμήτρο; 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΗΓΗ defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου