Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Τρισδιάστατη πένα που γράφει στον… αέρα (Βίντεο)

Για τους καλλιτεχνικούς τύπους που επιθυμούν να δώσουν περισσότερη ζωή σε απλές σημειώσεις ή στα περίτεχνα σκίτσα τους, η λονδρέζικη εταιρεία Lix έχει τη λύση: ο λόγος για μια πένα που ως τρισδιάστατος εκτυπωτής χειρός γράφει στον… αέρα, με τη βοήθεια πλαστικής μελάνης ταχείας πήξης.

Η χρήση της μήκους 16,3 εκατ., πάχους 1,4 εκατ. και βάρους 34,9γρ. πένας Lix – η οποία εκ πρώτης όψης μοιάζει με ένα κοινό μαρκαδοράκι - σύμφωνα με την εταιρεία είναι πανεύκολη. Το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να συνδέσει με τη βοήθεια ενός ειδικού καλωδίου το 3D πενάκι με έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή μέσω θύρας USB προκειμένου να αντλήσει την απαιτούμενη ενέργεια και να προσθέσει την ειδική «μελάνη» πλαστικού υπό μορφή στερεάς λωρίδας στο πίσω μέρος της συσκευής. Κάθε στικ πλαστικού επιτρέπει τη χρήση της πένας για περίπου δύο λεπτά. Αμέσως μετά απαιτείται η ανατροφοδότησή της.

Ζωγραφική πάνω από το χαρτί!
Το πλαστικό στο εσωτερικό της συσκευής θερμαίνεται στους 150 βαθμούς Κελσίου και ρευστοποιείται δημιουργώντας μια «μελάνη»… γλυπτικής. Στο πάτημα ενός κουμπιού η ρευστή πλαστική μελάνη τρέχει από το στόμιο της πένας και μόλις έρθει σε επαφή με τον αέρα ψύχεται με αποτέλεσμα να στερεοποιείται, κάνοντας την όλη διαδικασία παιχνιδάκι.
      

Ο χρήστης μπορεί ακόμα να σχεδιάσει διαφορετικά αντικείμενα και στην πορεία να τα ενώσει μεταξύ τους, δημιουργώντας ακόμη μεγαλύτερα έργα τέχνης.
  

Το Lix, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους διασκεδαστικούς τρόπους π.χ. για τη σύνταξη τρισδιάστατων κειμένων, τη διακόσμηση t-shirts, ή τη δημιουργία γλυπτών, είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικό αλουμίνιο και διατίθεται σε μαύρο και γκρίζο χρώμα. Σύμφωνα με την ομώνυμη εταιρεία, η δημιουργική πένα αναμένεται να κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο προς 140 δολάρια – δηλαδή περίπου 100 ευρώ.
                          

«Τρισδιάστατη» μόδα
Δεν πρόκειται βέβαια για φρέσκια ιδέα. Ήδη από τις 4 Απριλίου και αποκλειστικά στη βρετανική αγορά – για την ώρα - διατίθεται το 3Doodler της αμερικανικής WobbleWorks, το οποίο είναι ελαφρώς πιο ογκώδες σχεδιαστικά σε σύγκριση με το Lix.
                       

Στην ίδια λογική, υπόσχεται τη διασκεδαστική δημιουργία «στερεών» σχεδίων στον αέρα προς περίπου 70 ευρώ.

ΠΗΓΗ thecuriosityofcat

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου