Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

ΣΟΚ-Ανέκδοτες φωτογραφίες από το Ναγκασάκι



Φωτογραφίες «γροθιά» στο στομάχι είδαν το φως της δημοσιότητας, επτά δεκαετίες μετά από την ρίψη της ατομικής βόμβας στο Ναγκασάκι.
Οι εικόνες που ελήφθησαν από έναν κορυφαίο Ιάπωνα φωτογράφο μόλις μία ημέρα μετά την έκρηξη, κατασχέθηκαν από το στρατό των ΗΠΑ για να μην χρησιμοποιηθούν για προπαγάνδα.
Στις φωτογραφίες έχει απαθανατιστεί η απόλυτα καταστροφή των κτιρίων και η μετατροπή τους σε ερείπια αλλά και οι πολίτες που τραυματισμένοι και χαμένοι προσπαθούν να καταλάβουν τι έχει συμβεί στην πόλη τους. Η βομβιστική επίθεση οδήγησε στο θάνατο περισσότερους  από 75.000 κάτοικους.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από τον Yosuke Yamahata, τον μόνο Ιάπωνα φωτογράφο που κατέγραψε τις συνέπειες της ατομικής βόμβας.
Η ατομική βόμβα βάρους άνω των 4.000 kg έπεσε στο Ναγκασάκι από ένα βομβαρδιστικό Β29 στις 9 Αυγούστου 1945. Πήρε το παρατσούκλι «Fat Man»  κι εξερράγη 500 μέτρα πάνω από το έδαφος καταστρέφοντας ολοσχερώς την πόλη , στο ιαπωνικό νησί Κιούσου . Ήταν η δεύτερη επίθεση από τις Ηνωμένες Πολιτείες σε ιαπωνική πόλη μέσα σε τρεις ημέρες .
Δείτε τις φωτογραφίες
Πηγή: dailymail.co.uk
 ΠΗΓΗ enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου