Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Πανηγυρίζουν οι "Χρεοκοπημένοι" Αργεντινή, Ισημερινός κοκ στη Λατινική Αμερική -Λόγω των Εξαγωγών τους στη Ρωσία



Νωρίτερα, η ΕΕ δήλωσε δυσαρεστημένη που οι χώρες της Λατινικής Αμερικής προτίθενται να εφοδιάσουν με εμπορεύματα τη Ρωσία, καθώς η ρωσική πλευρά έχει απαγορεύσει την εισαγωγή από την Ευρώπη.

Όπως μεταδίδουν τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία ο πρόεδρος του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα δήλωσε την Τρίτη ότι η χώρα του δεν χρειάζεται την άδεια κανενός για να προμηθεύσει τρόφιμα τη Ρωσία.
"Απλώς θέλω να πω ότι δεν χρειαζόμαστε άδεια από κανέναν για την πώληση τροφίμων σε φιλικές χώρες: απ' όσο γνωρίζουμε, η Λατινική Αμερική δεν αποτελεί μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης", είπε ο Ραφαέλ Κορέα.

Η Ισπανική έκδοση της El Pais αναφέρει ότι οι χώρες της ΕΕ είναι δυσαρεστημένες με την πρόθεση των χωρών της Λατινικής Αμερικής να αποφασίσουν την παράδοση προϊόντων στη Ρωσία, καθώς η ρωσική πλευρά έχει απαγορεύσει την εισαγωγή από την Ευρώπη. Η Ρωσία για ένα χρόνο Ρωσία απαγορεύει την εισαγωγή βοείου κρέατος, χοιρινού κρέατος, πουλερικών, γαλακτοκομικών και θαλασσινών, φρούτων και τα λαχανικών από τις χώρες που είχαν υποστηρίζουν την αντιρωσική πολιτική: τις Ηνωμένες Πολιτείες, τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον Καναδά, την Αυστραλία. "Ας περιμένουμε για μια επίσημη δήλωση (από την ΕΕ) και θα δώσουμε την απάντηση", είπε ο Ραφαέλ Κορέα.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου του Ισημερινού Φρανσίσκο Ριβαντενέιρα είπε ότι η κυβέρνηση μελετά τη δυνατότητα αύξησης των εξαγωγών προς τη Ρωσική Ομοσπονδία και υπάρχει λίστα προϊόντων, των οποίων η εξαγωγή μπορεί να αυξηθεί βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα.

Την περασμένη εβδομάδα ο επικεφαλής της εταιρίας Rosselkhoznadzor, Σεργκέι Ντάνκβερτ και ο Πρέσβης του Ισημερινού στη Ρωσία Patricio Alberto Chavez Zavala, συζήτησαν τις προοπτικές της αύξησης του όγκου και του καταλόγου προμηθειών από τρόφιμα του Εκουαδόρ (Ισημερινού). Μετά τη συνάντηση, ο πρεσβευτής είπε στο RIA Novosti ότι ο Ισημερινός ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τη προμήθεια νέων προϊόντων στη ρωσική αγορά. Σύμφωνα με την πρεσβεία του Ισημερινού στη Μόσχα, αυτή τη στιγμή ο Ισημερινός εξάγει στη Ρωσία, κυρίως μπανάνες και τριαντάφυλλα, που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο έσοδο εκτός του πετρελαίου στον Ισημερινό. Κατά τους πρώτους πέντε μήνες του 2014, η χώρα παρέδωσε στη Ρωσία 580.000 τόνους μπανάνας και 9.300 τόνους τριαντάφυλλα.

Ποια είναι η ουσία του νόμου "Περί Ειδικών Οικονομικών μέτρων"

Ο ομοσπονδιακό νόμος "Περί Ειδικών Οικονομικών μέτρα" εγκρίθηκε από την Κρατική Δούμα, το Συμβούλιο Ομοσπονδίας και υπεγράφη από τον Πρόεδρο της Ρωσίας, τον Δεκέμβριο του 2006. Ο νόμος έχει ως στόχο να δημιουργήσει ένα νομικό πλαίσιο για τη χρήση προσωρινών ειδικών οικονομικών μέτρων στην περίπτωση διεθνούς κατάστασης έκτακτης ανάγκης που απαιτεί άμεση απάντηση σε μια διεθνώς παράνομη πράξη οποιασδήποτε εχθρικής πράξης ενός ξένου κράτους που απειλεί τα συμφέροντα και την ασφάλεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Μετάφραση-Επιμέλεια-Απόδοση στα ελληνικά Αόρατα Γεγονότα
Αναφορές:
http://itar-tass.com/mezhdunarodnaya-panorama/1377194
http://ria.ru/economy/20140813/1019805539.html

ΠΗΓΗ aorata-gegonota

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου