Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Άρωμα τρομοκρατίας στη Λεμεσό! Χειροπέδες σε δύο Αφρικανούς ως υπόπτους τρομοκρατικών ενεργειών – Το επεισόδιο που οδήγησε στη σύλληψή τους

- Οι συλληφθέντες κατάγονται από το Κονγκό και τη Σενεγάλη και είναι κάτοχοι ευρωπαϊκών διαβατηρίων
- Στο μικροσκόπιο των Αρχών ηλεκτρονικοί υπολογιστές, χάρτες και σημειώσεις που βρέθηκαν στο σπίτι τους
- Οι κινήσεις του άγνωστου 30χρονου στο τζαμί του Αγίου Αντωνίου θορύβησαν τον Μουφτή
- Αναμένεται ενημέρωση από την Ιντερπόλ για την επικινδυνότητα των δύο υπόπτων Σε δύο συλλήψεις προσώπων αφρικανικής καταγωγής προχώρησε η Αστυνομία Λεμεσού καθώς θεωρούνται ύποπτοι για τρομοκρατικές ενέργειες.


Πρόκειται για ένα άτομο από το Κογκό, 30 ετών, και ένα από τη Σενεγάλη, ηλικίας 27 ετών.

Οι δύο ύποπτοι συνελήφθησαν κατόπιν καταγγελίας του Μουφτή του τζαμιού που βρίσκεται στην περιοχή Αγίου Αντωνίου. Συγκεκριμένα, κατέθεσε πως στη διάρκεια της χθεσινής προσευχής, ένα άτομο που δεν είχε ξαναδεί κινείτο ύποπτα μέσα στον λατρευτικό χώρο των μουσουλμάνων.

Όταν εκείνος τον ρώτησε αν ήθελε κάτι και περιφερόταν περίεργα στον χώρο, ο άγνωστος τον απείλησε ότι θα ανατινάξει όλα τα τζαμιά της Κύπρου και τράπηκε σε φυγή.

Όπως μετέδωσε η ιστοσελίδα του Σίγμα, οι έρευνες της Αστυνομίας οδήγησαν στα ίχνη του 30χρονου Κογκολέζου, κατόχου γαλλικού διαβατηρίου, ο οποίος εντοπίστηκε στο σπίτι του στη Λεμεσό και μαζί συνελήφθη ο συγκάτοικός του, από τη Σενεγάλη, καθότι θεωρήθηκε επίσης ύποπτος.

Η Αστυνομία κατέσχεσε και παρέλαβε ως τεκμήρια ηλεκτρονικούς υπολογιστές, χάρτες και σημειώσεις, στοιχεία που βρίσκονται στο μικροσκόπιο των Αρχών και αξιολογούνται.

Για την υπόθεση και την εξακρίβωση του λόγου που βρίσκονται οι δύο ύποπτοι –νόμιμα–στην Κύπρο, ενημερώθηκε η Ιντερπόλ και η Κυπριακή Δημοκρατία περιμένει στοιχεία για να διαπιστωθεί αν οι συλληφθέντες είναι σεσημασμένα ή επικίνδυνα πρόσωπα.

ΠΗΓΗ newsit.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου