Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Η απαγορευμένη ομιλία ενός δισεκατομμυριούχου(Βίντεο)

Αποκάλυψε το μεγαλύτερο ψέμα του καπιταλισμού και αυτό ενόχλησε πολλούς "συναδέλφους καπιταλιστές"...

O Nick Hanauer είναι ένα γνήσιο τέκνο του καπιταλισμού. Η επιτυχημένη επιχείρησή του με έδρα το Σιάτλ αξίζει σήμερα 1 δις δολάρια, όμως αυτό δεν τον εμποδίζει να συγκρούεται με τους υπόλοιπους "συναδέλφους της πλουτοκρατίας", υπενθυμίζοντάς τους ότι, αν δεν αυξηθεί άμεσα ο κατώτατος μισθός, οι ΗΠΑ θα βρεθούν σύντομα αντιμέτωπες με μία μεγάλη κοινωνική επανάσταση.
Ο Hanauer σε μία ομιλία του στο TED μίλησε ανοιχτά για το μεγαλύτερο ψέμα του καπιταλισμού: "Οι πλούσιοι δεν δημιουργούν θέσεις εργασίας, οι καταναλωτές το κάνουν", είπε μεταξύ άλλων. Δεν ήταν λίγοι οι "συνάδελφοί" του που δυσαρεστήθηκαν με όσα ανέφερε στην ομιλία του. Μάλιστα, το TED αποφάσισε να την "κόψει" με την δικαιολογία ότι το περιεχόμενό της ήταν πολύ αμφιλεγόμενο και τα επιχειρήματα του Hanauer δεν ήταν πειστικά.

Το μοναδικό "έγκλημα" του Hanauer ήταν ότι εξήγησε πως λειτουργούν οι αγορές, τονίζοντας το αυτονόητο: οι πολυεθνικές δεν θέλουν να προσλαμβάνουν εργαζόμενους. Μόνο η καταναλωτική ζήτηση μπορεί να ασκήσει πίεση στις εταιρείες, ώστε να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και χάρη σε αυτή τη ζήτηση έχουμε όλοι χρήματα στις τσέπες μας.

Βιβή Συργκάνη, enallaktikos.gr
με πληροφορίες από Business Insider

ΠΗΓΗ awakengr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου