Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

"Ηλεκτροσόκ" στους δανειστές από τον Α.Τσίπρα: "Ο ελληνικός λαός δεν φοβάται να ταξιδέψει σε νέα λιμάνια"!

Με την σιβυλλική αναφορά σε "Νέα λιμάνια" ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λίγη ώρα πριν συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ρωσίας Β.Πούτιν στέλνει καθαρά μηνύματα στην ευρωζώνη ότι δεν πρέπει να μας θεωρούν δεδομένους, ενώ η συνέχεια της ομιλίας του στο Οικονομικό Φόρουμ  των BRICS της Αγίας Πετρούπολης, ήταν ακόμα πιο ενδιαφέρουσα:"Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σήμερα δεν λέγεται «Ελλάδα», αλλά «Ευρωζώνη» και είναι πρόβλημα στις δομές της Ευρωζώνης"!
Που σημαίνει ότι λέει με σαφήνεια στους δανειστές ότι "Εσείς πρέπει να αλλάξετε ότι εμείς. Εμείς θα βρούμε το δρόμο μας ακόμα και αν εσείς βουλιάξετε".

Και η πλήρης αναφορά ου στα "νέα λιμάνια είχε ως εξεής: "Βρισκόμαστε στη μέση μιας φουρτούνας, αλλά ο ελληνικός λαός είναι λαός της θάλασσας, δεν φοβάται και θα φτάσει σε νέα λιμάνια"!. Δηλαδή πόσο πιο καθαρά να τους πει ότι αν δεν βρεθεί λύση "σαλπάρουμε γθα νέα λιμάνια";
Και συνέχισε λέγοντας: "Βρίσκομαι εδώ και όχι στις Βρυξέλλες, γιατί θεωρώ ότι πρέπει να έχουμε πολυδιάστατη πολιτική επεσήμανε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως «η φτώχεια, η ανεργία, η κοινωνική περιθωριοποίηση είναι παλιές κοινωνικές προκλήσεις, που παραμένουν".
Ο Α.Τσίπρας αναφέρθηκε στην συγκυρία, λέγοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να ξαναβρεί τον δρόμο της γυρίζοντας στις καταστατικές της αρχές και αξίες. Με την εμμονή σε πολιτικές λιτότητας, που εντείνουν την ύφεση αυτό είναι αδύνατο, είπε και πρόσθεσε: "Το ζήτημα είναι αν η ευρωζώνη θα δώσει χώρο στην ανάπτυξη και στην αλληλεγγύη".
Συνεχίζοντας ο πρωθυπουργός είπε ότι η Ελλάδα διατηρεί τον ρόλο της ως πόλος σταθερότητας και ασφάλειας και επιδιώκει να γίνει γέφυρα συνεργασίας και κόμβος εμπορίου πολιτιστικών και οικονομικών ανταλλαγών στο σταυροδρόμι τριών Ηπείρων. "Θα επιδιώξουμε να καταστούμε γέφυρα συνεργασίας με παραδοσιακούς φίλους όπως η Ρωσία αλλά και να αναπτύξουμε την συνεργασία με νέους", ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός και είναι λογικό: Μια τεράστια αγορά 3 δισ. ενθρώπων όσο ο πληθυσμός των BRICS ανοιγεται για τους Ελληνες επιχειρηματίες.
ΤέΗ κατ' ιδίαν συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ρώσο πρόεδρο είναι προγραμματισμένη για τις 16:15 ώρα Ελλάδας, ενώ νωρίτερα, κατά την είσοδο στο Φόρουμ, είχαν θερμή χειραψία.
Στην Αγία Πετρούπολη εξάλλου υπεγράφη σήμερα η  συμφωνία μεταξύ Ελλάδας-Ρωσίας για τον αγωγό φυσικού αερίου Greek Stream. Σύμφωνα με όσα είπε μετά την υπογραφή ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας η χρηματοδότηση κατασκευής από τη Μόσχα θα είναι στο 100% και η Ελλάδα θα λάβει προκαταβολή ύψους 3 δισ. ευρώ από τα έσοδα του αγωγού.
Από την πλευρά του ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας Αρκάδιο Ντβορκόβιτς, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο TASS,ανακοίνωσε ότι  «ΗΡωσία θα εξετάσει άμεσα την παροχή οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα».
Νέες εποχές, έρχονται...

ΠΗΓΗ defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου