Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Πανος Καμμένος: Παραγωγή γαλλικών μαχητικών στην Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος συναντήθηκε στο Παρίσι με τον Υπουργό Άμυνας της Γαλλίας Jean-Yves Le Drian.

Μετά την συνάντηση ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την εξής δήλωση:

«Στη συνάντηση με τον κ. Le Drian, τον Υπουργό Άμυνας της Γαλλίας, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε όλα τα θέματα της αμυντικής συνεργασίας των δυο χωρών στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι σημαντικό ότι η Γαλλία, εδώ και πάρα πολλά χρόνια είναι δίπλα στην Ελλάδα. Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε συνέργιες όσον αφορά την εκπαίδευση και την ανταλλαγή Αξιωματικών, Υπαξιωματικών και Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, τα κοινά προγράμματα για την ανάπτυξη της τεχνολογίας στις Ένοπλες Δυνάμεις. Να προχωρήσουμε τα εξοπλιστικά προγράμματα τα οποία έχουν αρχίσει εδώ και χρόνια και παράλληλα να εμπλέξουμε την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία σε κοινές παραγωγές με τη Γαλλική Αμυντική Βιομηχανία.

Στα επίπεδα της κρατικής βιομηχανίας, η ΕΑΒ θα ξεκινήσει συνομιλίες για την συμπαραγωγή γαλλικών αεροσκαφών στην Ελλάδα. Οι ελληνικές ιδιωτικές εταιρείες θα εμπλακούν σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό. Βεβαίως ένα άλλο σημαντικό γεγονός είναι ότι προχωρήσαμε για τα υπό εξέλιξη αμυντικά προγράμματα σε συνεργασίες για να επιλυθούν θέματα που αφορούν προμήθειες στις οποίες υπάρχει τεράστια καθυστέρηση, υπάρχει μεγάλη ζημία του ελληνικού δημοσίου όπως τα ελικόπτερα NΗ-90 και παράλληλα πολλά από τα συστήματα είναι καθηλωμένα σε ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από αυτό που προβλέπει η διαθεσιμότητα του ΝΑΤΟ.

Πιστεύω ότι μέσα στους επόμενους μήνες με το πλαίσιο που βάλαμε σε αυτή τη συνεργασία θα σταματήσουν τα φαινόμενα της έλλειψης διαθεσιμότητας, θα συνεχίσουμε τη συνεργασία και στη θάλασσα αλλά και στον αέρα και παράλληλα θα μπορέσουμε να επανενεργοποιήσουμε τις στενές σχέσεις των δύο χωρών».

ΠΗΓΗ olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου