Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Κούρδοι του ΡΚΚ ή Ρώσοι κατέρριψαν τελικά το τουρκικό ελικόπτερο πάνω από το ιρακινό Κουρδιστάν; (ΒΙΝΤΕΟ)

Ανεπιβεβαίωτες προς το παρόν πληροφορίες κάνουν λόγο για κατάρριψη τουρκικού ελικοπτέρου από Ιρακινούς Κούρους πάνω από το ιρακινό Κουρδιστάν, αναφέρει ο ρωσικός τύπος.

Το ζήτημα στην προκειμένη περίπτωση εγείρει πολλά ερωτηματικά λόγω των στενών «σχέσεων» μεταξύ της Άγκυρας και του Μπαρζανί ,ηγέτη των Ιρακινών Κούρδων.

Μάλιστα οι Ιρακινοί Κούρδοι και Τούρκοι συνεργάζονται στον ενεργειακό τομέα εδώ και μεγάλο διάστημα.

Οι Κούρδοι ισχυρίζονται ότι το τουρκικό επιθετικό ελικόπτερο χρησιμοποιήθηκε σε αεροπορικές επιθέσεις εναντίον τους. Από την άλλη πλευρά Τούρκοι αξιωματούχοι δεν έχουν κάνει κανένα σχόλιο, αλλά πηγή επιβεβαίωσε στο RT ότι το περιστατικό όντως έλαβε χώρα.

Προηγουμένως η Άγκυρα αναγνώρισε την διεξαγωγή βομβαρδισμών στο ιρακινό Κουρδιστάν κτυπώντας στόχους του ΡΚΚ στο Ιράκ.

Οι Κούρδοι ενδεχομένως να ήταν Ρώσοι στρατιωτικοί οι οποίοι δρουν στην περιοχή εδώ και πολλούς μήνες , αναφέρουν άλλες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες .

Οι Τούρκοι από την πλευρά τους όλο αυτό το διάστημα δεν είχαν τυχόν απώλειες στις επιχειρήσεις εναντίον των Κούρδων, προσπαθώντας να παρουσιάσουν τον τουρκικό στρατό ως «μια ανίκητη δύναμη που δεν μπορεί να ηττηθεί».

Μάλιστα Τούρκοι στρατιώτες φέρονται να συλλαμβάνονται αιχμάλωτοι από τους Κούρδους, με την τουρκική κυβέρνηση να μην αναγνωρίζει τέτοια περιστατικά.

Ενδεχομένως είτε Κούρδοι του PKK με ρωσικούς αντιαεροπορικούς πυραύλους , είτε Ρώσοι κομάντος που «αλωνίζουν» την περιοχή να είναι υπεύθυνοι για την φερόμενη κατάρριψη του τουρκικού ελικοπτέρου.

Όπως και να έχει σε εμπόλεμες ζώνες το πιο δύσκολο πράγμα είναι η επιβεβαίωση πληροφοριών και ειδήσεων σύμφωνα με αμυντικούς αναλυτές, όσο για την τουρκική προπαγάνδα απλά υπενθυμίζουμε ότι είναι διαχρονική και «ανίκητη».

Το 1912 όταν το πολεμικό ναυτικό τους κατατροπώθηκε στις ένδοξες ναυμαχίες της Έλλης και της Λήμνου , οι Τούρκοι έδωσαν εντολή να σημαιοστολιστεί η Κωνσταντινούπολη και να πανηγυρίζουν, διότι λέει είχαν νικήσει τον ελληνικό στόλο και το Θωρηκτό « Αβέρωφ». Αυτά για την ιστορία.

ΠΗΓΗ pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου